Courgette/Feta Pannenkoekjes


Courgette/feta pannenkoekjes.
Courgette/feta pannenkoekjes.

INGREDIËNTEN: 

500 gram courgette

3 bosuitjes

1 teentje knoflook

75 gram bloem

2 eieren

100 gram feta

1 theelepel gedroogde oregano

1 eetlepel fijngehakte peterselie

1/2 eetlepel fijngehakte munt

1/2 eetlepel fijngehakte dille

Rasp van 1/2 citroen

Peper en zout 

Olijfolie


BEREIDING

 

Rasp de courgette op een grove rasp, doe de rasp in een zeef of vergiet en strooi er ongeveer 1/2 theelepel zout overheen. Meng het even goed door elkaar en laat het tien minuten staan. Druk daarna met de achterkant van een lepel het vocht zoveel mogelijk uit de courgette.

 

Snijd de bosui in ringetjes, hak het teentje knoflook en de kruiden fijn, rasp de schil van de citroen en verkruimel de feta.

 

Neem een kom en klop hierin de eieren los met flink wat versgemalen zwarte peper, de knoflook, en oregano. Voeg de bloem toe en meng tot een klontvrij mengsel, voeg daarna de courgette rasp, ringetjes bosui, fijngehakte kruiden en de feta toe en spatel het goed door elkaar

 

Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en schep hierin kleine hoopjes van het beslag, ongeveer 1 eetlepel per pannenkoekje. Bak de courgette koekjes op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn en een beetje knapperig.

 

Haal de pannenkoekjes uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier. Bak door tot het beslag op is. 

 

De courgette/feta pannenkoekjes zijn zowel warm als koud lekker, serveer ze bijvoorbeeld met tzatziki, salade en Turks brood of pita broodjes.


Reactie schrijven

Commentaren: 0