Turks Brood


Turks brood met sesamzaadjes.
Turks brood met sesamzaadjes.

INGREDIËNTEN: 

 

300 gram tarwebloem

150 ml lauwwarm water

4 gram gedroogde gist 

1 theelepel suiker

Snuf zout

2 eetlepels yoghurt

2 eetlepels olijfolie

 

Garnering:

Witte en zwarte sesamzaadjes

Melk 


BEREIDING

Doe de gist met de suiker en het lauwwarme water in een kommetje en meng het door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten staan tot het begint te schuimen.

 

Zeef de bloem in een grote kom en meng het zout er doorheen, maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel in en de yoghurt en de olijfolie.

 

Kneed alles in een paar minuten tot een soepel deeg. Als het deeg te droog is voeg dan nog wat water toe. Is het te plakkerig voeg dan nog wat bloem toe.

 

Doe het deeg in een licht ingevette kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek 45-60 minuten rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is. 

 

Druk de lucht uit het deeg en vorm er een rond, plat brood van. Snijd een ruitpatroon in het deeg, bestrijk het met melk en bestrooi het met wat sesamzaadjes. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het onder een vochtige theedoek nog 15-30 minuten rijzen.

 

Verwarm de oven voor op 225 graden, bak het brood in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood afkoelen op een taartrooster.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Bri (donderdag, 26 januari 2017)

    Vind het erg lekker! Kun je ook zoiets met bruin brood maken?

  • #2

    Jay Bee (donderdag, 26 januari 2017 12:33)

    Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar je zounhet tarwemeel kunnen vervangen door volkoren. Het brood krijgt dan waarschijnlijk wel een andere structuur.