Thaise Kokos Gehaktballetjes


Thaise kokos gehaktballetjes met zoete chilisaus.
Thaise kokos gehaktballetjes met zoete chilisaus.

INGREDIËNTEN

 

300 g kipgehakt

1 ei

1 sjalot (of 2 kleintjes)

1 teentje knoflook

1 stengel citroengras

1/2 rode peper

3 cm gember

2 el koriander, fijngehakt

1 el Thaise vissaus

1 el sojasaus

1 tl ketoembar (koriander)

1 tl laos

50 gram geraspte kokos

Paneermeel

Kokosolie


BEREIDING:

 

Doe het gehakt in een kom.

 

Doe de sjalot, knoflook, citroengras (alleen het zachte binnenste deel, chilipeper en de gember in en blender en maal het tot een fijne pasta. Voeg de vissaus, sojasaus, ketoembar en laos toe en meng het goed door elkaar.

 

De boemboe samen met het ei bij het gehakt in de kom voegen en goed door elkaar mengen. Voeg dan de geraspte kokos en de fijngehakte koriander toe en meng alles tot een homogene massa, als het gehaktmengsel te nat is voeg je een paar eetlepels paneermeel toe.

 

Rol kleine balletjes van het gehaktmengsel, ongeveer 2,5 cm doorsnede.

 

Verhit een beetje kokosolie in een pan en bak de gehaktballetjes aan alle kanten mooi bruin. Blus af met een scheutje water en een paar eetlepels Thaise zoete chilisaus. Verwarm de balletjes daarna op laag vuur nog ongeveer 20 minuten.

 

Bestrooi de balletjes vlak voor het serveren met een beetje geraspte kokos en serveer ze met Thaise zoete chilisaus.


Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker de aangebakken gehaktballetjes met een half kopje water/bouillon en een paar eetlepels Thaise zoete chilisaus 3 uur op low verwarmen. Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.

 

Instant Pot:

Bij bereiding in de Instant Pot de gehaktballetjes op de Sauté stand aanbraden. Druk daarna op Cancel om het bakproces te stoppen. Voeg een kopje water of bouillon toe en een paar eetlepels Thaise zoete chilisaus.

 

Vergrendel de pan en sluit het ventiel, stel de Instant Pot in op Manual, HP voor 5 minuten. Laat na afloop de druk geleidelijk terug lopen (NPR). Open de pan zodra het ventiel naar beneden is gezakt.

 

Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.


Reactie schrijven

Commentaren: 0