Thaise Zoete Chilisaus


Thaise zoete chilisaus
Thaise zoete chilisaus

INGREDIËNTEN

 

4 rode chilipepers

2 sjalotten

3 teentjes knoflook

5 cm gember

1 stengel citroengras, alleen het zachte deel

3 limoenblaadjes (djeroek poeroet)

250 ml water

250 gram kokosbloesem suiker/palmsuiker

4 eetlepels rijstazijn

2 eetlepels sojasaus


BEREIDING:

 

Maal in een keukenmachine een pasta van de pepers (zaadjes verwijderd voor een mildere saus), sjalotten, citroengras, gember en knoflook.

 

Doe de pasta samen met de overige ingrediënten in een steelpannetje en breng het geheel langzaam aan de kook.

 

Laat de saus 15-20 minuten op laag vuur pruttelen tot er een stroperige saus ontstaat.

 

Verwijder de limoenblaadjes en breng de saus eventueel nog op smaak met wat extra suiker, sojasaus of limoensap.

 

Bewaar de saus in een gesteriliseerde pot in de koelkast.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0