Roti met kip masala, aardappelen en kousenband.


Roti met kip masala, aardappels, kousenband, tomaatjes,  ei en zoetzure komkommer.
Roti met kip masala, aardappels, kousenband, tomaatjes, ei en zoetzure komkommer.

INGREDIËNTEN

 

Kip masala:

750 gram kippendijen

400 gram kouseband

400 gram aardappels, in stukken

1 tomaat, ik blokjes

1 rode peper, fijn gesneden

2 uien, gesnipperd

3 teentjes knoflook, geperst

2 eetlepels tomatenpuree

4 eieren, hard gekookt

Kopje kippenbouillon

3 el masala kerrie

1 el korianderpoeder

1/2 el komijnpoeder

zout en peper naar smaak

 

Garnering:

3 takjes fijn gesneden selderij (of koriander)

zoetzure komkommer

tomaten

roti platen

 


BEREIDING

 

Bak de uien zacht in een beetje olie, voeg de kip toe en bak alles even kort aan. Voeg de kerrie, koriander en komijn, peper en knoflook toe en bak even mee, voeg dan de tomatenpuree en de tomaat toe. Even goed mengen.

 

De aardappels onder in de pan of slowcooker leggen, daar op het kip mengsel. Een kopje bouillon toevoegen en een uur op laag vuur verwarmen of 4 uur op low in de slowcooker tot de aardappelen half gaar zijn. Halverwege de kooktijd de kousenband er bij doen en nog ongeveer een uurtje laten pruttelen tot de aardappels en kousenband gaar zijn. 

 

Leg de laatste paar minuten de gekookte eieren op het gerecht zodat ze op kunnen warmen en strooi er wat fijn gesneden selderij overheen of vers korianderblad. 

 

Serveren met roti platen, zoetzure komkommer en wat partjes tomaat.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0