Roti Platen met Aardappelvulling


Roti plaat met aardappelvulling.
Roti plaat met aardappelvulling.

INGREDIËNTEN

 

Deeg: 

500 gram tarwe bloem

375 á 400 ml lauw warm water

2 eetlepels olie (zonnebloem of arachideolie)

1/2 tl bakpoeder

1/2 tl baking soda

1/2 tl kurkuma

Snufje zout

Olie of ghee om te bakken

 

Vulling:

250 gram gekookte aardappelen

2 teentjes knoflook, geperst

2 flinke tl komijnzaad

1/2 tl cayennepeper

Klontje boter

Zout en peper naar smaak 


BEREIDING

Deeg:

Doe de bloem in een kom en meng bakpoeder, backingsoda, kurkuma en het zout er doorheen. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de olie en 375ml van het water in, meng vanuit het midden de vloeistof rustig door de bloem. Voeg nog wat water toe als het te droog is.

Het deeg net zo lang kneden tot het een soepel elastisch deeg is geworden (ongeveer 10 minuten). Het deeg afdekken met een vochtige theedoek en een uurtje laten rijzen.

 

Vulling:

Maak ondertussen de vulling.

Rooster de komijnzaadjes in een droge pan tot de geur vrij begint te komen, maal ze daarna fijn in een vijzel.

Prak de gekookte aardappelen met een vork fijn en meng ze met het komijnzaad, cayennepeper, een klontje boter en de knoflook. Breng op smaak met wat zout en peper.

 

Roti platen:

Verdeel het deeg in 10 bolletjes. Maak in ieder bolletje een kuiltje en doe er 1 eetlepel vulling in, daarna dichtvouwen zodat de vulling volledig omringt is met deeg. Druk de bolletjes met de hand voorzichtig plat en rol ze vervolgens op een met bloem bestoven ondergrond met een deegroller uit tot een pannenkoek met de gewenste dikte.

 

Verwarm een koekenpan voor op hoog vuur, draai daarna het vuur naar medium. Smeer de pan in met olie met behulp van een kwastje of keukenpapiertje. Leg de roti plaat in de pan, bestrijk de bovenkant van de roti plaat met een beetje olie of ghee. Als de onderkant droog begint te bakken de plaat omkeren, bestrijk de bovenkant weer met een beetje olie. Keer de roti plaat een paar keer om en besmeer steeds met een beetje olie tot ze gaar zijn.

 

Bewaar de roti platen in een schone, licht vochtige theedoek tot gebruik. Dan blijven ze soepel.


Reactie schrijven

Commentaren: 0