Ham-Kaas Broodjes


Ham-kaas broodjes
Ham-kaas broodjes

INGREDIËNTEN: (voor 10-12 stuks)

  

Deeg: 

500 gram bloem

8 gram zout

100 gram melk (lauw warm)

1 zakje droge gist (7 gram)

5 gram fijne kristalsuiker

125 gram zachte roomboter

 

1 ei

 

Vulling:

100 gram beenham

100 gram roomkaas

100 gram geraspte oude kaas

2 eetlepels grove mosterd

Versgemalen zwarte peper

Zout


BEREIDING

 

Deeg:

Los de gist en de suiker op in de melk, laat het een paar minuten staan tot het begint te schuimen.

 

Doe de bloem en het zout in kom en meng het goed door elkaar, maak een kuiltje in het midden.

 

Giet het gistmengsel en de boter in het kuiltje en kneed hiervan in ongeveer 10 minuten een soepel deeg. Het deeg is goed als je er een vliesje van kunt trekken.

 

Doe het deeg in een ingevette kom, dek af met huishoudfolie en laat het een uur rijzen.

 

Vulling:

Meng de roomkaas, de geraspte oude kaas en de mosterd door elkaar. Breng op smaak met flink wat versgemalen zwarte peper en een snufje zout.

 

Ham-kaas broodjes:

Druk de lucht uit het deeg en rol het vervolgens uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 40x60 cm.

Verdeel het roomkaas mengsel over het deeg, aan de bovenkant ongeveer een centimeter van het deeg vrijhouden. Verdeel de plakken beenham over het roomkaas mengsel.

 

Rol het deeg vanaf onderkant op (lange kant). Knijp het deeg een beetje samen en rol het deegpakketje een paar keer heen en weer tot de naden goed dicht zitten. Snijd het deeg in 10-12 gelijke stukken en leg ze met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat, zorg dat ze een paar centimeter van elkaar af liggen. Dek af met huishoudfolie en laat de broodjes nog 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Verwijder de folie en bestrijk de broodjes met los geklopt ei. Schuif de bakplaat in de oven. Bak de ham-kaas broodjes in ongeveer 18 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.


Reactie schrijven

Commentaren: 0