Galette met Pompoen, Spinazie en Geitenkaas


Galette met pompoen, spinazie en geitenkaas.
Galette met pompoen, spinazie en geitenkaas.

INGREDIËNTEN: 

 

Deeg:

175 gram tarwebloem

Snufje zout

100 gram ijskoude boter

Ongeveer 50 ml ijskoud water

1 eidooier, los geklopt

 

Topping:

1/2 flespompoen

1 bos wilde spinazie

1 grote rode ui

100 gram zachte geitenkaas

1 eetlepel kerriepoeder

Olijfolie

Peper en zout


BEREIDING

Doe de bloem met een snufje zout in een beslagkom en meng het goed door elkaar.

 

Snijd de koude boter met een mes in kleine blokjes en voeg het toe aan de bloem. Snijd de boter vervolgens met twee messen door de bloem. Tenslotte de boter nog even met je vingertoppen door de bloem wrijven totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Niet te lang het deeg moet zo koud mogelijk blijven.

 

Zorg dat je koude hebt door ze te spoelen onder de koude kraan. Voeg nu beetje bij beetje het ijskoude water toe en kneed het snel door het deeg. Voeg net zoveel water toe tot je een samenhangend deeg hebt. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minimaal een half uur in de koelkast rusten. Maak ondertussen de vulling.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Doe ze in een ovenschaal en giet er 2 eetlepels olijfolie overheen, een eetlepel kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Meng alles door elkaar en bak de pompoenblokjes in de oven in ongeveer 30 minuten gaar.

 

Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen. Pel het teentje knoflook en hak het fijn. Was de spinazie en snijd deze grof.

 

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin op laag vuur de ui zacht, voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Voeg de spinazie toe en bak het mee tot het net begint te slinken. Breng op smaak met peper en zout en een beetje kerriepoeder en laat het afkoelen tot kamertemperatuur..

 

Haal het deeg uit de koelkast en bestuif je werkblad met een beetje bloem, rol hierop het deeg uit tot een ovale lap met een dikte van ongeveer 5mm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

 

Verdeel het spinazie en ui mengsel over het deeg, hierover verdeel je de blokjes pompoen en de geitenkaas.

 

Vouw de randen van het deeg naar binnen en bestrijk ze met het los geklopte ei.

 

Bak de galette ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius, tot deze goudbruin en gaar is.


Reactie schrijven

Commentaren: 0