Marokkaanse Pasteitjes


Marokkaanse pasteitjes met kip, rozijnen, amandelen en specerijen.
Marokkaanse pasteitjes met kip, rozijnen, amandelen en specerijen.

INGREDIËNTEN

 

6 plakjes roomboter bladerdeeg

1 eigeel, geklutst

1 eetlepel geschaafde amandelen

 

250 gram kip gehakt

1 rode ui

1 teentje knoflook

2 cm gember

1 a 2 theelepels harissa (naar smaak)

1 1/2 theelepel kurkuma

1 theelepel komijn

1 theelepel koriander

1/2 theelepel kaneel

1 eetlepel honing

2 eetlepels rozijnen

1 eetlepel geschaafde amandelen

2 eetlepels bladpeterselie

Peper en zout naar smaak
Olijfolie


BEREIDING

Maak de ui en knoflook schoon, snipper de ui fijn en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember, hak de bladpeterselie fijn. Wel de rozijnen een paar minuten in warm water en laat ze uitlekken.

 

Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olijfolie, zodra de ui zacht begint te worden voeg je het gehakt toe en bak je het gaar en rul.

Voeg de specerijen toe, meng alles goed door elkaar en bak het geheel nog een paar minuten op laag vuur.

De rozijnen, amandelschaafsel, honing en de bladpeterselie toevoegen, door elkaar mengen en het geheel op smaak brengen met peper en zout. Het mengsel af laten koelen tot kamertemperatuur.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier, laat de bladerdeeg plakjes ontdooien.

 

Leg een plakje bladerdeeg op de deegklem en leg wat van de vulling in het midden. Bevochtig een halve rand van het deeg met een beetje water en druk de klem dicht.  Druk stevig aan , verwijder het overtollige deeg, haal het pasteitje uit de vorm en leg deze op de bakplaat.

Vorm van het deeg dat overblijft een bal, rol het uit en vorm er weer een pasteitje uit. 

 

Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met het los geklopte eigeel en strooi er wat geschaafde amandelen overheen.

 

Bak de pasteitjes 18-20 minuten in de oven van 200 graden, of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen op een rooster.


Reactie schrijven

Commentaren: 0