Madeleines met Chocolade en Hazelnoot


Madeleines met chocolade en hazelnoot.
Madeleines met chocolade en hazelnoot.

INGREDIËNTEN (12-15 stuks)

 

Madeleines:

2 eieren

75 gram fijne kristalsuiker

100 gram zelfrijzend bakmeel

Snufje zout

1 eetlepel cacaopoeder

2 eetlepels melk

50 gram hazelnootmeel (gemalen hazelnoten)

100 gram gesmolten roomboter

 

Glazuur:

75 gram chocolade (puur of melk)

3 theelepels roomboter of zonnebloemolie

3 eetlepels fijngehakte hazelnoten


BEREIDING

 

Madeleines:

Laat de roomboter smelten en laat het iets afkoelen.

 

Klop met een mixer de eieren samen met de suiker schuimig. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder erbij en voeg de melk en het zout toe. Mix tot een egaal mengsel.

 

Spatel het hazelnootmeel er doorheen en tenslotte de gesmolten roomboter. Schep het beslag in een spuitzak.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de holtes van de madeleine vorm licht in met een beetje gesmolten boter of bakspray.  Vul de holtes van de vorm met het beslag en bak de madeleines in 10-12 minuten gaar. Haal ze uit de bakvorm en laat ze op een taartrooster afkoelen.

 

Glazuur:

Breek de chocolade in stukjes en doe dit samen met het klontje boter of  de zonnebloemolie in de kom. Laat de chocolade au bain-marie of in de magnetron smelten.

 

Doop de madeleines voor de helft in de gesmolten chocolade en rol ze daarna door de fijngehakte hazelnoten.


Reactie schrijven

Commentaren: 0