Italiaans Draadjesvlees


Italiaans draadjesvlees met aardappelpuree en gegrilde groente.
Italiaans draadjesvlees met aardappelpuree en gegrilde groente.

INGREDIËNTEN

 

750 gram rundvlees (bv riblappen of klapstuk)

3 uien in halve ringen

1 kleine winterwortel, in blokjes

3 tomaten, in blokjes

2 teentjes knoflook, fijngehakt

20 gram gedroogde paddenstoelen

2 takjes oregano

2 takjes tijm

1 takje rozemarijn

1 laurierblaadje

250 ml rode wijn

Peper en zout 

Olijfolie


BEREIDING

De gedroogde paddenstoelen laten wellen in 100 ml warm water, daarna in stukjes snijden en het weekvocht zeven.

 

Het vlees rondom bestrooien met peper en zout. Een beetje olijfolie verhitten in een braadpan en hierin het vlees rondom bruin bakken. De uien, wortel en knoflook toevoegen en even kort meebakken. Voeg de blokjes tomaat, paddenstoelen, de takjes kruiden en de laurier toe. Blus af met de rode wijn en het weekvocht van de paddenstoelen. Laat ongeveer 2 1/2 uur op een zacht vuurtje stoven.

 

Verwijder de blaadjes laurier en de takjes kruiden. Breng de stoofpot eventueel nog wat extra op smaak met peper en zout.

 

Slow Cooker: 

Bij bereiding in de slow cooker slechts 200 ml vocht toevoegen en ongeveer 8 uur op low laten stoven. Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.

 

Instant Pot:

Bij bereiding in de Instant Pot eerst zowel het vlees als de ui aanbakken op de Sauté stand. Druk op Cancel om het bakproces te stoppen. Voeg daarna de overige ingrediënten toe. Sluit en vergrendel de pan en sluit het ventiel. Kies voor het Stew/Meat programma en stel de IP in op High Pressure voor 45 minuten.

 

Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Als de saus te dun is dan op de Sauté stand nog even in laten koken. Verder op dezelfde manier op smaak brengen en afwerken.


Reactie schrijven

Commentaren: 0