Tom Kha, Thaise Kokossoep


Tom Kha, Thaise kokossoep met kip, shiitake, gamba's en choy sum.
Tom Kha, Thaise kokossoep met kip, shiitake, gamba's en choy sum.

INGREDIËNTEN

 

Bouillon

750 ml dikke kokosmelk

750 ml water

2 kippenpoten

4 (Thaise) sjalotjes, gesnipperd

2 teentjes knoflook

4 cm gember, geraspt

2 schijfjes laos

2 sereh stengels, gekneusd

4 limoenblaadjes

2 daun salaam

2 rode pepers, in ringetjes

2 wortels, in plakjes

4 korianderwortels

200 gram noedels

2 eetlepels vissaus

Limoensap naar smaak

Palmsuiker naar smaak

Peper en zout naar smaak

 

Garnering

Thaise basilicum

Koriander

Rode peper

Shiitake, oesterzwammen of eringi

Paksoi, Choi Sum of spinazie


BEREIDING

Eerst een kippenbouillon trekken van het water, kippenbouten, 1 wortel, sjalotten, citroengras, gember, laos, rode peper, knoflook,wortels, daun salaam, limoenblad en de koriander wortels. Dit een uur op laag vuur laten trekken. Daarna de bouillon zeven, de kippenpoten af laten koelen en het vlees plukken.

 

Het kippenvlees aan de gezeefde bouillon toevoegen en mengen met de kokosmelk. Op smaak brengen met de vissaus, palmsuiker en het limoensap, eventueel nog wat peper en zout toevoegen. 

 

Voeg de noedels toe en warm de soep op laag vuur nog even door tot de noedels gaar zijn.

 

Maak ondertussen de garnituur klaar. De gamba's, paddenstoelen en bladgroente kort roerbakken en de koriander, Thaise basilicum en rode peper fijnhakken.

 

De soep in een kom scheppen en garneren met de gamba's, paddenstoelen en bladgroente. Strooi er naar smaak nog wat rode peper over en wat blaadjes koriander en Thaise basilicum.

 

Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker de bouillon 4 tot 6 uur op low laten trekken. Verder de soep op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.


Reactie schrijven

Commentaren: 0