Mini Pizza met Pittig Gehakt en Courgette


Mini pizza met pittig gehakt en courgette.
Mini pizza met pittig gehakt en courgette.

INGREDIËNTEN (Voor 8 mini pizza's of 2 grote)

 

Deeg:

250 gram bloem (Farina 00 of patentbloem)

1/2 theelepel zout

150 ml water (lauw warm)3,5 gram droge gist

1/2 theelepel suiker

1 eetlepel olijfolie

 

Topping: 

300 gram kippengehakt (of rund)

1 rode ui, fijn gesneden

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 tomaten, in blokjes

2 eetlepels tomatenpuree

50 ml water

1 theelepel pul biber (gedroogde chilivlokken)

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel paprikapoeder

Zout en peper naar smaak

1 puntpaprika, in dunne ringen

1 kleine courgette, in dunne plakjes

100 gram Parmezaanse kaas

Handje basilicum blaadjes, in reepjes


BEREIDING

 

Deeg:

Los de gist en de suiker op in een 100 ml van het water. Roer het mengsel glad. Laat het mengsel een paar minuten staan tot het begint te schuimen.

 

Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel en de olijfolie. Meng vanuit het midden met de hand of met een vork alle vloeistof door de bloem tot een samenhangend deeg ontstaat.

 

Stort het deeg op een met bloem bestoven ondergrond en kneed het in ongeveer 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Doe het deeg in een ingevette kom en dek deze af met een vochtige theedoek, laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen.

Druk met je handpalmen de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 bolletjes (of 2 voor grote pizza's). Leg de bollen onder een vochtige theedoek, laat het deeg nog 15 minuten rijzen.    


Topping:

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak het rul.

 

Voeg de tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee, blus af met het water en voeg de tomatenblokjes en de kruiden toen. Laat het gehaktmengsel op laag vuur een kwartiertje pruttelen en breng het op smaak met peper en zout.

 

Pizza:

Zet een pizzasteen of bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.

 

Rol 4 bolletjes deeg (dun) uit op een met bloem bestrooid oppervlak. Laat de rest van het deeg nog even onder de vochtige theedoek liggen.

 

Verdeel het gehaktmengsel over de pizza's en leg daarop de plakjes courgette en de paprika ringen. Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en leg de pizza op de hete pizzasteen of bakplaat.

 

Bak de pizza's in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Ondertussen kun je de andere helft van het deeg uitrollen en beleggen.

 

Haal de pizza's uit de oven en strooi er wat basilicumreepjes overheen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0