Marokkaans Brood


Marokkaans brood.
Marokkaans brood.

INGREDIËNTEN: 

 

175 gram tarwe griesmeel (fijn)

175 gram tarwebloem

175 ml lauwwarm water

4 gram gedroogde gist 

1 theelepel suiker

Snuf zout

2 eetlepels olijfolie

 


BEREIDING

Doe de gist met de suiker en het lauwwarme water in een kommetje en meng het door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten staan tot het begint te schuimen.

 

Zeef de griesmeel en de tarwebloem in een grote kom en meng het zout er doorheen, maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel in en de olijfolie.

 

Kneed alles in een paar minuten tot een soepel, elastisch deeg. Als het deeg te droog is voeg dan nog wat water toe, is het te plakkerig voeg dan nog wat bloem toe.

 

Doe het deeg in een licht ingevette kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek 45 minuten rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is. 

 

Druk de lucht uit het deeg en vorm er een rond, plat brood van ongeveer 1,5 centimeter dikte. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het onder een vochtige theedoek nog 45 minuten rijzen.

 

Verwarm de oven voor op 225 graden.

 

Bestrijk het brood voorzichtig met water en strooi er eventueel wat griesmeel overheen. Snijd het brood kruislings in met een scherp mes en bak het brood in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

 

Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0