Paddenstoelen Bourguignon


Paddenstoelen Bourguignon.
Paddenstoelen Bourguignon.

INGREDIËNTEN

 

750 gram paddenstoelen, in stukken (bv portobello en koningsoesterzwam)

2 rode uien, fijngesnipperd

3 tenen knoflook, geperst

1 bos bospeen, in stukjes van 3 centimeter

250 gram verse zilveruitjes of , kleine sjalotjes of een potje Amsterdamse uien

2 stengels bleekselderij, in plakjes

400 ml rode wijn

400 ml runderbouillon

Klein blikje tomatenpuree

Zout en versgemalen zwarte peper

2 laurierblaadjes

2 takjes tijm, oregano en rozemarijn

Olijfolie

 

Garnering:

Bosje fijngehakte peterselie


BEREIDING

 

Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak hierin de knoflook en de uien tot de uien zacht beginnen te worden. Voeg de tomatenpuree toe en laat het een minuutje meebakken om te ontzuren.

 

Blus af met de rode wijn en breng het geheel aan de kook zodat de alcohol grotendeels verdampt. Voeg tenslotte de bouillon, bleekselderij, wortel, zilveruitjes, laurier en takjes kruiden toe.  Laat het geheel op laag vuur ongeveer drie kwartier stoven.

 

Ondertussen de paddenstoelen bakken tot ze beginnen te verkleuren, voeg ze toe aan de stoofpot en laat ze nog een kwartiertje mee stoven.

 

Verwijder de takjes kruiden en laat het kookvocht eventueel nog wat inkoken. Breng de stoofpot op smaak met peper en zout. Vlak voor het serveren de fijngehakte peterselie toevoegen en een beetje achterhouden voor garnering.

 

 

Slow cooker:

Bij bereiding in de slow cooker slechts 250ml wijn gebruiken en de bouillon vervangen door een bouillonblokje. De voorbereidende stappen op het vuur dan en dan overbrengen naar de slow cooker, ongeveer 4 uur op low verwarmen. Het laatste uur de paddenstoelen toevoegen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0