Appel-Kaneel Muffins met Walnotenkruimels


Appel-Kaneel Muffins met Walnotenkruimels.
Appel-Kaneel Muffins met Walnotenkruimels.

INGREDIËNTEN (6-8 muffins)

 

Muffins:

112,5 gram tarwebloem

1 eetlepel vanillesuiker

2 theelepels kaneel

1/2 zakje bakpoeder

1/4 theelepel zout

1 ei

65 gram witte basterdsuiker

65 gram roomboter

100 ml melk

1 appel

 

Kruimellaag:

25 gram koude roomboter

20 gram witte basterdsuiker

40 gram tarwebloem

1 theelepel kaneel

25 gram walnoten, grof gehakt


BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een muffinvorm met papieren bakvormpjes of vet de holtes in met een beetje boter.

 

Muffin beslag:

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Strooi de kaneel er overheen en meng goed door elkaar.

 

Smelt de room boter op laag vuur of in de magnetron. Zeef de bloem in een grote beslagkom en meng het bakpoeder, het zout en de vanillesuiker er doorheen.

 

Klop de eieren met de basterdsuiker luchtig en giet dit samen met de melk en de gesmolten boter bij de bloem. Mix alles met een spatel goed door elkaar. Spatel als laatste het appel-kaneel mengsel door het beslag. Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes.

 

Kruimeldeeg:

Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en doe dit samen met de suiker en bloem in een kom. Kneed hiervan een kruimelig deeg en meng de gehakte walnoten er doorheen.  Verdeel het deeg over het muffinbeslag.

 

Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Komt de prikker er droog en schoon dan zijn de muffins klaar, zo niet dan bak je ze nog een paar minuten extra.

 

Laat de muffins een paar minuten in de muffinvorm afkoelen, haal ze daarna uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.


Reactie schrijven

Commentaren: 0