Hartige Gevulde Spiraalbroodjes


Spiraalbroodjes met ricotta, geroosterde paprika, Parma ham en Parmezaanse kaas.
Spiraalbroodjes met ricotta, geroosterde paprika, Parma ham en Parmezaanse kaas.

INGREDIËNTEN:  

 

Deeg: (voor 10 stuks)

300 gram bloem

4 gram zout

1 eetlepel Italiaanse kruiden

150 gram melk (lauwwarm)

4 gram droge gist

1 theelepel suiker

1 ei

2 eetlepels olijfolie

  

Vulling: 

100 gram ricotta

1 teentje knoflook

2 theelepels Italiaanse kruiden

3 geroosterde paprika's

4 plakken Parma ham

100 gram Parmezaanse kaas

Peper en zout

 


BEREIDING

Doe de gedroogde gist met de lauwwarme melk en de suiker in een kommetje en meng het door elkaar, laat het een paar minuten staan tot het begint te schuimen. 

 

Zeef de bloem in een grote kom en meng het zout en de Italiaanse kruiden er doorheen. Maak een kuiltje in het midden en breek daarin het ei en giet de olijfolie en het gistmengsel erin. Kneed hiervan in 10 minuten een soepel en elastisch deeg.

 

Leg het deeg in een met olie ingevette kom en dek af met een vochtige theedoek of huishoudfolie, laat het deeg ongeveer 60 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.

 

Strooi een beetje bloem op het werkblad en stort hierop het deeg, druk met je handpalmen de lucht uit het deeg en rol het uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 30 x 25 cm.

 

Roer de ricotta los met de Italiaanse kruiden en wat zout en versgemalen zwarte peper. Verdeel het ricottamengsel over het deeg, laat de randen vrij. Strooi 40 gram kaas over de ricotta en verdeel daarover de geroosterde paprika en de Parma ham en vervolgens weer 40 gram kaas.

 

Rol het deeg vanaf de brede kant op zodat er een rol ontstaat, knijp de naad met je vingers een beetje dicht.

Snijd de rol nu in plakken van ongeveer 3 cm.

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de plakken deeg op de platte kant, leg ze ongeveer een centimeter van elkaar zodat ze de ruimte hebben om te rijzen. Dek af en laat de broodjes nog ongeveer 45 minuten rijzen.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de broodjes in 20 minuten, strooi dan het restant van de kaas over de broodjes en bak ze nog 10 minuten.

 

Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer ze lauwwarm of koud.


Reactie schrijven

Commentaren: 0