Piadina, Italiaans Gegrild Platbrood


Piadina, Italiaans gegrild platbrood.
Piadina, Italiaans gegrild platbrood.

INGREDIËNTEN:  voor 4 stuks

 

250 gram tarwebloem

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel gedroogde oregano

1/4 theelepel zout

150 ml lauwwarm water

4 gram gedroogde gist


BEREIDING

Lost de gist op in het lauwwarme water en laat het staan tot het begint te schuimen.

 

Meng in een kom de bloem met de gedroogde oregano en het zout goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de olijfolie en het gistmengsel. Kneed hiervan in tien minuten een zacht en elastisch deeg, leg het in een licht ingevette kom en dek af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg een uur rusten.

 

Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in vier porties (of in 6 porties voor wat kleinere broodjes). Rol de porties deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap deeg, ongeveer de dikte van een tortilla.

 

Verwarm een BBQ/grill of grillpan voor. Vet het rooster van de BBQ of de grillpan licht in met olie, leg het brood erop en grill het brood tot het begint te verkleuren en op te bollen. Draai het brood om en bak ook de andere kant tot het begint te verkleuren.

 

Beleg het brood naar keuze (in dit geval basilicum pesto, olijven, tomaatjes, Parmezaanse kaas, Parma Ham en pijnboompitjes) of serveer het brood met verschillende dips.


Reactie schrijven

Commentaren: 0