INGREDIËNTEN (8 stuks)
2 eieren (medium)
100 gram hazelnootmeel
50 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
50 gram pure chocolade, geraspt
BEREIDING
De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius en een bakplaat bekleden met bakpapier.
Klop in een ruime kom de eieren met de suiker luchtig.
Meng in een andere kom het amandelmeel met het bakpoeder en een snufje zout. Spatel dit rustig door het eiermengsel tot een homogeen mengsel en spatel als
laatste de geraspte pure chocolade erdoor. Het moet een vrij dik beslag zijn omdat anders de eierkoeken in de oven te ver uitlopen, voeg eventueel wat extra hazelnootmeel toe
als het beslag te dun is.
Schep van het beslag hoopjes op de bakplaat, zorg dat er voldoende afstand is tussen de koekjes omdat ze wat uit gaan lopen in de oven. Bak eventueel in twee delen.
Bak de eierkoeken in 11-12 minuten op 180 graden Celsius goudbruin en gaar.
Laat de eierkoeken op een taartrooster afkoelen.
Reactie schrijven
Mo (zondag, 24 mei 2020 17:58)
Erg lekker
Jim (woensdag, 16 december 2020 00:09)
Is het nou hazelnootmeel of amandelmeel?
Ingrid (zondag, 18 september 2022 19:27)
In de ingrediënten lijst spreek je van hazelnootmeel , in recept staat dan weer amandelmeel ?????