Aziatische Scrambled Eggs met Koningsoesterzwammen


Aziatische scrambled eggs met koningsoesterzwammen.
Aziatische scrambled eggs met koningsoesterzwammen.

INGREDIËNTEN: (voor 2 personen)

  

Scrambled eggs:

4 eieren

1 teentje knoflook, geraspt

1 theelepel geraspte gember

1/4 rode peper, fijngehakt

1/2 eetlepel sesamolie

1 bosje enoki

4 bosuitjes, in ringetjes

1/2 bosje koriander, fijngehakt

Versgemalen zwarte peper en zout

Arachideolie 

4 blaadjes little gem sla

 

Koningsoesterzwammen:

4 koningsoesterzwammen (eringi)

1 teentje knoflook, geraspt

3 eetlepels oestersaus

1 eetlepel water

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel sesamolie

Geroosterde sesamzaadjes


BEREIDING

 

Scrambled eggs:

Snijd de onderkant van het bosje enoki en maak de paddenstoeltjes los van elkaar, was de slablaadjes en laat ze goed uitlekken.

 

Klop de eieren los met de sesamolie en wat zout en versgemalen zwarte peper.

 

Verhit een beetje arachideolie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de enoki, geraspte knoflook en rode peper kort aan. Voeg de helft van de ringetjes bosui en de geraspte gember toe en bak dit kort mee.

 

Giet het eimengsel in de pan en laat dit kort stollen. Roer dan met een houten pollepel op laag vuur het eimengsel door elkaar, neem ook de zijkanten goed mee. Bak tot het ei net gestold is zijn, maar nog wel glanst. Haal de pan van het vuur en roer de 3/4 van de fijngehakte koriander er doorheen.

 

Verdeel de scrambled eggs over de slablaadjes en garneer met wat ringetjes bosui en de rest van de fijngehakte koriander.

 

Koningsoesterzwammen:

Borstel de paddenstoelen schoon met een borsteltje of met een stukje keukenpapier en snijd

ze in plakken van ongeveer 1/2 cm dikte.

 

Meng in een kommetje de oestersaus, sojasaus, sesamolie, water, geraspte knoflook en flink wat vergemalen zwarte peper door elkaar.

 

Verhit een beetje arachideolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes koningsoesterzwam aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur lager en giet dan het oestersaus mengsel erbij, roer alles goed door elkaar zodat alle plakjes bedekt zijn met de saus. Verwarm tot de saus stroperig begint te worden. Garneer met wat geroosterde sesamzaadjes en ringetjes bosui.

 

Lekker met wat zoetzure komkommer.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0