Volkorenbroodjes met Walnoot, Gorgonzola en Parmaham


Volkorenbroodjes met walnoot, gorgonzola en parmaham.
Volkorenbroodjes met walnoot, gorgonzola en parmaham.

INGREDIËNTEN:  voor 6 stuks

 

175 gram volkorenmeel

175 gram tarwemeel

1/2 tl zout

1 tl gedroogde tijm

4 gram droge gist

125 ml lauwwarme melk

100 ml lauwwarm water

100 gram gorgonzola

40 gram walnoten

4 plakjes Parmaham (ongeveer 40 gram)


BEREIDING

 

Los de gist op in de lauwwarme melk en laat het een paar minuten staan tot het begint te schuimen. Zeef het volkoren en tarwemeel in een beslagkom en meng het zout en de tijm erdoor. Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel en het lauwwarme water in.

 

Kneed met de hand of in een keukenmachine in 10-15 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed voorzichtig de walnoten, Parmaham en gorgonzola door het deeg.

 

Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met een vochtige theedoek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme plek in ongeveer een uur in volume verdubbelen.

 

Stort het deeg weer op een met bloem bestoven werkblad, druk de lucht eruit en verdeel het deeg in 6 gelijke porties. 

 

Bol deze porties deeg op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.  Dek het deeg af met een vochtige theedoek of huishoudfolie en laat het nogmaals 45 minuten rijzen.

 

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Schuif de bakplaat in de oven en bak

de broodjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0