INGREDIËNTEN: (voor 15 stuks)
Deeg*:
100 gram melk (kamertemperatuur)
250 gram bloem
4 gram droge gist
4 gram zout
5 gram witte basterdsuiker
65 gram roomboter (kamertemperatuur)
Gehakt:
400 gram kippengehakt
1 ei
1 teentje knoflook, geraspt
1 kleine rode ui, geraspt
1 rode peper, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen venkelzaad
1 theelepel zwarte peper
Zout naar smaak
Paneermeel (ongeveer 50 gram)
BEREIDING
Deeg*:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn (20 graden Celsius). Los de gist en de
suiker op in de melk. Doe de bloem en het zout in kom en meng het goed door elkaar, maak een kuiltje in het midden. Doe het gistmengsel en de boter in het kuiltje en kneed hiervan in ongeveer 10 minuten een soepel deeg. Het deeg is goed als je er een vliesje van kunt trekken.
Verdeel het deeg in porties van 25 gram en bol het deeg op. Dek de bolletjes af met huishoudfolie
en laat ze 30 minuten rijzen.
Gehakt:
Meng alle ingrediënten voor het gehaktmengsel goed door elkaar en verdeel het in porties
van 30 gram. Rol hier worstjes van.
Worstenbroodjes:
Rol de bolletjes deeg uit tot ovale plakjes. Leg het worstje op het deeg en vouw de korte kanten van
het deeg over het worstje. Doe dit vervolgens ook met de lange kanten. Knijp het deeg een beetje samen en rol het deegpakketje een paar keer heen en weer tot de naden goed dicht zitten. Leg het worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met huishoudfolie en laat 60 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Verwijder de folie en schuif de bakplaat in de oven. Bak de worstenbroodjes in ongeveer 18 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen
op een rooster.
*Bron:
Het deeg is gemaakt volgens het recept van Robèrt van Beckhoven voor zijn Brabantse
Reactie schrijven