Amandelcake met Abrikozen en Kokos


Amandelcake met abrikozen en kokos.
Amandelcake met abrikozen en kokos.

INGREDIËNTEN

  

100 gram amandelmeel

100 gram witte basterdsuiker

30 gram geraspte kokos, ongezoet (plus extra voor decoratie)

Snufje zout

100 gram roomboter

2 eieren (M)

Rasp van een halve citroen

6 verse abrikozen 


Gebruik je gezoete geraspte kokos dan de hoeveelheid suiker verminderen, gebruik dan ongeveer 80 gram suiker.


BEREIDING

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een springvorm (18cm) in met een beetje boter.

 

Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit. Smelt de roomboter en laat het daarna afkoelen

tot kamertemperatuur. Was de citroen en rasp de schil.

 

Doe de droge ingrediënten (amandelmeel, basterdsuiker, zout, citroenrasp en geraspte kokos)

in een schaal en meng het door elkaar.

 

Voeg de eieren en de gesmolten boter toe en meng alles goed door elkaar, het is een vochtig beslag.  Giet het beslag in de springvorm en verdeel de abrikozen over het beslag.

 

Zet de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de cake in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

 

Haal de cake uit de oven en laat de cake in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur, haal hem dan uit de vorm en bestrooi de cake met wat geraspte kokos.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 11
  • #1

    Ilse (vrijdag, 25 mei 2018 13:11)

    Ik ben de cake gelijk gaan bakken toen ik het zag, hij is heerlijk!

  • #2

    Kim (zondag, 12 mei 2019 08:45)

    Wat een lekkere cake, bedankt voor het recept!

  • #3

    Elizabeth (zondag, 28 juni 2020 13:07)

    Hij ziet er geweldig ik ga hem gauw maken�

  • #4

    Annet (zondag, 23 augustus 2020 14:03)

    Hoi, ik zou de cake zonder suiker willen bakken, kan dat ook bijv. met zoetstof?

  • #5

    i.m.masson47@gmail.com (maandag, 28 september 2020 20:15)

    Lijkt me een heerlijke taart, maar helaas staat de maat van de springvorm staat er niet bij. Misschien 20 of 24 cm?

  • #6

    JayBee Kookt (vrijdag, 09 oktober 2020 12:33)

    Ik heb een springvorm van 18cm gebruikt.

  • #7

    Myriam (donderdag, 17 december 2020 16:32)

    Kan ik ook gedroogde abrikozen gebruiken?

  • #8

    Sabine (donderdag, 04 augustus 2022 17:42)

    Ik gebruik erithrytol, ik voeg nog limoenrasp aantoe, ipv boter voeg ik 1 soeplepel gesmolten kokosolie aan het eimengsel. Gewoon top. Reeds paar keer gemaakt. 1 stuk nuttig ik als vieruurtje. En k word het niet moe.

  • #9

    Judith Friso (vrijdag, 01 december 2023 08:57)

    Heerlijk!

  • #10

    Judith (zaterdag, 27 januari 2024 08:49)

    Deze cake is inmiddels vaste prik bij onze "high tea" middagjes met mijn roeivriendinnen! Ook zonder abrikozen heerlijk !

  • #11

    Claudia (maandag, 26 augustus 2024 08:40)

    Zou ik die cake ook met perziken uit het blik kunnen maken?