Amandelcake met Abrikozen en Kokos


Amandelcake met abrikozen en kokos.
Amandelcake met abrikozen en kokos.

INGREDIËNTEN

  

100 gram amandelmeel

100 gram witte basterdsuiker

30 gram geraspte kokos, ongezoet (plus extra voor decoratie)

Snufje zout

100 gram roomboter

2 eieren (M)

Rasp van een halve citroen

6 verse abrikozen 


Gebruik je gezoete geraspte kokos dan de hoeveelheid suiker verminderen, gebruik dan ongeveer 80 gram suiker.


BEREIDING

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een springvorm (18cm) in met een beetje boter.

 

Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit. Smelt de roomboter en laat het daarna afkoelen

tot kamertemperatuur. Was de citroen en rasp de schil.

 

Doe de droge ingrediënten (amandelmeel, basterdsuiker, zout, citroenrasp en geraspte kokos)

in een schaal en meng het door elkaar.

 

Voeg de eieren en de gesmolten boter toe en meng alles goed door elkaar, het is een vochtig beslag.  Giet het beslag in de springvorm en verdeel de abrikozen over het beslag.

 

Zet de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de cake in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

 

Haal de cake uit de oven en laat de cake in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur, haal hem dan uit de vorm en bestrooi de cake met wat geraspte kokos.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Ilse (vrijdag, 25 mei 2018 13:11)

    Ik ben de cake gelijk gaan bakken toen ik het zag, hij is heerlijk!

  • #2

    Kim (zondag, 12 mei 2019 08:45)

    Wat een lekkere cake, bedankt voor het recept!