Asperges met Ei, Beenham en Botersaus


Het witte goud, asperges met ei, ham en botersaus.
Het witte goud, asperges met ei, ham en botersaus.

INGREDIËNTEN:  (4 personen)

 

2 kilo witte asperges

150 gram roomboter

4 hardgekookte eieren

4 eetlepels fijne kruiden (bv basilicum, bieslook, dille, kervel en peterselie)

200 gram beenham

Stukje foelie

Snufje zout en suiker

Versgemalen zwarte peper


BEREIDING

Bewaar de asperges tot gebruik in de koelkast, gewikkeld in een vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen. Leg de asperges voor je ze gaat schillen een half uurtje in koud water, ze worden dan steviger en breken minder snel tijdens het schillen.

Schil de asperges met een dunschiller of aspergeschiller. De asperge bij de kop beetpakken en vanaf de kop naar de onderkant schillen, de asperge steeds een stukje draaien en dan weer schillen tot alle schil rondom goed verwijderd is. Daarna met een scherp mesje het houtachtige deel van de onderkant afsnijden. Bewaar de schillen en de onderkanten, hier kun je een heerlijke aspergebouillon van trekken.

 

Leg de asperges in een pan met ruim koud water, voeg een klontje boter, een stukje foelie en een snuf zout en suiker toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges vijf minuten koken en draai dan het vuur uit en doe een deksel op de pan, laat de asperges nu nog 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte) in het water nagaren.  Als de asperges heel dik zijn kun je ze 8 minuten koken. Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. 

 

Hak de kruiden fijn, pel de eieren en prak ze met een vork fijn. Meng de kruiden en de eieren door elkaar. Verwarm de roomboter op laag vuur tot deze volledig is gesmolten. 

 

Verdeel de asperges, het ei-kruidenmengsel en de beenham over de borden, lepel wat gesmolten boter over de asperges en maal er wat versgemalen zwarte peper overheen. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0