Pitabroodjes met Komijn en Kikkererwtenmeel


Pitabroodjes met komijn en kikkererwtenmeel.
Pitabroodjes met komijn en kikkererwtenmeel.

INGREDIËNTEN:  (voor 6 stuks)

 

125 gram tarwebloem

125 gram kikkererwtenmeel

5 gram zout

2 theelepels gemalen komijn

150 ml lauwwarm water

3,5 gram droge gist (1/2 zakje)


BEREIDING

Doe de gist met  het lauwwarme water in een kommetje en meng het door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten staan tot de gist is opgelost.

 

Zeef de tarwebloem en het kikkererwtenmeel in een grote kom en meng het zout en de komijn er doorheen. Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel in. Meng met een spatel alles goed door elkaar tot je een samenhangend deeg hebt. Stort het deeg dan op een met bloem bestrooid oppervlak en kneed het in ongeveer 15 minuten tot een elastisch deeg. 

 

Doe het deeg in een ingevette kom en dek de kom af met een vochtige theedoek of huishoudfolie. Laat het deeg rijzen tot het volume twee keer zo groot is, zo'n 60-90 minuten.

 

Verwarm de oven voor op 225 °C en schuif de bakplaat alvast in de oven zodat deze kan voorverwarmen.

 

Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. Verdeel het deeg in 6 stukken en draai er bolletjes van. Rol de bolletjes op een bebloemd werkblad uit tot pitabroodjes van ongeveer een halve centimeter dikte. Laat het deeg afgedekt nogmaals rijzen tot dubbel volume.

 

Leg het uitgerolde deeg op de hete bakplaat in de oven en bak ze 8 -9 minuten tot ze beginnen te verkleuren.


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Karin (zaterdag, 05 mei 2018 14:56)

  Die ga ik morgen proberen.

 • #2

  els eerdekens (zaterdag, 12 mei 2018 22:10)

  een vraag, hoe lang laat je de broodjes rijzen? Ik heb het onlangs geprobeerd met kikkererwtenmeel en speltbloem. 2x een half uur laten rijzen maar ze zijn niet gerezen. Ik maak al jaren pitabroodjes met tarwebloem en geen probleem.

 • #3

  jaybeekookt.nl (dinsdag, 15 mei 2018 12:12)

  Het deeg heeft langer nodig om te rijzen, zo'n 60-90 minuten voor de eerste rijs. En nogmaals 45 minuten voor de tweede rijs. Ze worden niet zo luchtig als met alleen tarwemeel maar ze bollen wel mooi op.