Walnoot-Dadel Broodjes met Kaneelglazuur


Walnoot-dadel broodjes met kaneelglazuur.
Walnoot-dadel broodjes met kaneelglazuur.

INGREDIËNTEN:  

 

Deeg: (voor 10 stuks)

300 gram bloem

1/4 theelepel backing soda

1/4 theelepel zout

1 eetlepel kaneel

185 ml karnemelk (lauwwarm)

25 gram suiker

4 gram droge gist

1 ei

2 eetlepels zonnebloemolie

  

Vulling: 

125 gram walnoten

125 gram dadels

50 gram zachte roomboter

1 eetlepel kaneel

 

Glazuur: 

3 eetlepels poedersuiker

2 theelepels kaneel

1 eetlepel water

3 eetlepels roomkaas


BEREIDING

Doe de gist met de lauwwarme karnemelk, de suiker, het ei en de olie in een kommetje en meng het door elkaar. 

 

Zeef de bloem in een grote kom en meng het zout, de backing soda en de kaneel er doorheen. Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel. Met een spatel alles goed door elkaar mengen tot je een samenhangend deeg hebt, werk vanuit het midden steeds verder naar de rand. Stort het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak en kneed het in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.

 

Leg het deeg in een met olie ingevette kom en dek af met een vochtige theedoek, laat het deeg 60-75 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.

 

Maak ondertussen de vulling. Doe de walnoten in een blender en maal ze fijn. Ontpit de dadels en voeg ze samen met de roomboter en de kaneel toe aan de blender. Maal alles goed door elkaar tot een pasta. Eventueel kun je nog 2 eetlepels bruine suiker aan het mengsel toevoegen om het zoeter te maken.

 

Strooi een beetje bloem op het werkblad en rol het deeg uit totdat je een rechthoekige lap hebt van ongeveer 30 x 25 cm. Verdeel het walnoot-dadel mengsel over het deeg. Rol het deeg vanaf de brede kant op zodat er een rol ontstaat, knijp de naad met je vingers een beetje dicht.

Snijd de rol nu in plakken van ongeveer 3 cm.

 

Bekleed een bakvorm van ongeveer 25 x 15 cm met bakpapier. Leg hierin de plakken deeg  op de platte kant, leg ze niet te strak tegen elkaar. Dek af en laat de broodjes nog ongeveer 30 minuten.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de broodjes in 25-30 minuten goudbruin en gaar. 

 

Maak ondertussen het glazuur. Meng de poedersuiker met het water en de kaneel tot een klontvrij mengsel. Voeg de roomkaas toe en meng het goed door elkaar.

 

Haal de broodjes uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen, sprenkel dan het glazuur er overheen.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0