Perzisch Platbrood met Za'atar


Perzisch platbrood met Za'atar
Perzisch platbrood met Za'atar

INGREDIËNTEN: (voor 2 kleine broodjes of 1 grote)

 

250 gram tarwebloem

Snuf zout

1 eetlepel Za'atar

125 ml lauwwarm water

3,5 gram gedroogde gist (1/2 zakje) 

1 theelepel suiker

2 eetlepels olijfolie

 

Topping: 

Olijfolie

Za ‘atar (3 el sesamzaadjes, 2 el gedroogde tijm, 1 el gedroogde oregano)

Grof zeezout  of zeezoutvlokken


BEREIDING

Doe de gist met de suiker en het lauwwarme water in een kommetje en meng het door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten staan tot het begint te schuimen.

 

Zeef de bloem in een grote kom en meng het zout en de Za'atar er doorheen, maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel in en de olijfolie.

 

Kneed alles in een paar minuten tot een soepel deeg. Als het deeg te droog is voeg dan nog wat water toe. Is het te plakkerig voeg dan nog wat bloem toe.

 

Doe het deeg in een licht ingevette kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek 30 minuten rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is. 

 

Druk de lucht uit het deeg en vorm er een groot plat brood van of maak 2 kleinere broodjes. Leg het deeg op de bakplaat. Bestrijk het deeg met olijfolie en bestrooi het royaal met Za'atar en wat zeezoutvlokken. Laat het deeg onder een vochtige theedoek nog ongeveer een kwartiertje rijzen.

 

Verwarm de oven voor op 225 graden, bak het brood in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood afkoelen op een taartrooster.


Reactie schrijven

Commentaren: 0