Eierkoeken van Amandelmeel met Frambozen en Blauwe Bessen


Eierkoeken van amandelmeel met frambozen en blauwe bessen.
Eierkoeken van amandelmeel met frambozen en blauwe bessen.

INGREDIËNTEN (10-16 stuks)

 

2 eieren

100 gram amandelmeel

75 gram suiker

1 theelepel bakpoeder

Rasp van 1 citroen

Snufje zout

100 gram frambozen (vers of diepvries)

100 gram blauwe bessen (vers of diepvries)


BEREIDING

De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius en een bakplaat bekleden met bakpapier.

 

Klop in een ruime kom de eieren met de suiker en de rasp van een citroen luchtig.

 

Meng in een andere kom het amandelmeel met het bakpoeder en een snufje zout. Spatel dit rustig door het eiermengsel tot een homogeen mengsel.

 

Schep van de helft van het beslag hoopjes op de bakplaat, zorg dat er voldoende afstand is tussen de koekjes omdat ze wat uit gaan lopen in de oven. Verdeel wat frambozen of blauwe bessen over de eierkoeken en druk ze lichtjes in het beslag.

 

Bak de eierkoeken in 11-12 minuten op 180 graden Celsius goudbruin en gaar.

 

Laat de eierkoeken op een taartrooster afkoelen. 

 

Herhaal dit proces voor de tweede helft van het beslag.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0