Vegetarische Curry met Eieren


Vegetarische curry met eieren, witte rijst en gestoomde broccoli.
Vegetarische curry met eieren, witte rijst en gestoomde broccoli.

INGREDIËNTEN

 

4 eieren

2 rode uien

2 teentjes knoflook

4 cm verse gember

2 groene pepers

3 tomaten

1 theelepel  mosterdzaad (bruin)

1 theelepel fenegriekzaad

1 theelepel zwarte peper

2 theelepels garam masala

1/2 theelepel kurkuma

1/2 theelepel venkelzaad (gemalen)

1 eetlepel korianderzaad (gemalen)

6 gedroogde curryblaadjes

400 ml dikke kokosmelk

250 gram diepvries doperwten

100 gram diepvries kousenband

Zout en chilipoeder naar smaak

Bosje verse koriander, fijngehakt

(Kokos)olie


BEREIDING

Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze daarna onder koud water zodat ze snel afkoelen. Pel de

eieren en halveer ze.

 

Maak de uien schoon en snipper ze grof. Halveer de groene pepers en verwijder de zaadjes. Schil de gember en verwijder de velletjes van de knoflook. Snijd de tomaten in kleine blokjes.

 

Doe de groene pepers, gember en knoflook in de blender en maal ze tot een pasta.

 

Verhit een beetje olie in een braadpan en voeg het mosterdzaad en fenegriekzaad toe, bak tot de

mosterdzaadjes beginnen te poppen. Voeg de uien toe en bak tot de ui zacht begint te worden, dan voeg je de peper/gember/knoflook pasta toe. Bak dit een paar minuutjes mee tot de uien beginnen te verkleuren.

 

Voeg nu de peper, garam masala, kurkuma, venkelzaad en korianderzaad toe. Verkruimel de

curryblaadjes en voeg ook deze toe. Alles goed door elkaar mengen en de specerijen een paar minuten meebakken tot de geuren vrij komen, eventueel een extra scheutje olie toevoegen zodat de specerijen niet aanbranden.

 

Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de doperwten en de kousenband toe en laat de curry op zacht vuur stoven tot de kousenband beetgaar is. Proef de curry en breng deze op smaak met wat zout en eventueel wat chilipoeder voor extra pit.

 

Voeg de eieren toe aan de curry en laat ze zo'n 10 minuten mee stoven zodat ze de smaak goed

opnemen en opwarmen.

 

Garneer met fijngehakte koriander. Lekker met rijst of naan. 


Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker de curry na het aanbakken ongeveer 3 uur op low verwarmen. Daarna de eieren toevoegen en nog een half uurtje verwarmen.

 

Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ilse (zaterdag, 10 maart 2018 15:41)

    Het water loopt me in de mond, wat ziet dat er lekker uit zeg!