Banh Xeo, Gevulde Vietnamese Pannenkoeken


Banh Xeo, Vietnamese pannenkoeken gevuld met groenten en kruiden en nuoc cham (Vietnamese dipsaus).
Banh Xeo, Vietnamese pannenkoeken gevuld met groenten en kruiden en nuoc cham (Vietnamese dipsaus).

INGREDIËNTEN

 

Pannenkoeken:

200 gram rijstbloem

1 eetlepel maïzena

1 eetlepel kurkuma (koenjit, geelwortel)

250 ml water

125 ml bier of kokosmelk

Snufje zout

Pinda of zonnebloemolie 

 

Salade:

1 kleine paksoi

100 gram geraspte wortel

100 gram geraspte rettich

100 gram taugé

Paar takjes koriander, munt en Thaise basilicum

 

Nuoc Cham:

2 eetlepels palmsuiker

2 eetlepels vissaus

2 eetlepels limoensap

100 ml water

1 teentje knoflook

1 rode peper

2 takjes koriander


BEREIDING

 

Salade:

Was de paksoi, taugé, wortel en rettich. De paksoi, wortel en rettich in dunne reepjes snijden. Meng dit met de taugé en maak de salade aan met een beetje nuoc cham. De blaadjes van de takjes munt, koriander en Thaise basilicum plukken, meng deze kort voor het serveren door de salade.

 

Nuoc Cham:

Halveer de rode pepert en verwijder de zaadjes. De peper en de knoflook fijnhakken en samen met het water, de vissaus en de palmsuiker in een schaaltje doen. Roeren tot de suiker is opgelost. Voeg nu het limoensap toe. Laat de saus even staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Proef en breng eventueel wat hoger op smaak met wat extra suiker, vissaus of limoensap. Voeg vlak voor het serveren wat blaadjes koriander toe.

 

Banh Xeo:

Meng de rijstbloem, maïzena, zout en de kurkuma door elkaar en voeg onder voortdurend roeren geleidelijk het water toe. Vervolgens het bier (of de kokosmelk) erdoor mixen. 

Verhit een scheutje olie in een koekenpan, giet een dun laagje beslag in de pan, zorg dat de gehele bodem van de pan is bedekt. Bak ongeveer twee minuutjes op middelhoog vuur, er ontstaan gaatjes in de pannenkoek tijdens het bakken. Draai de pannenkoek met een spatel om en bak de andere kant nog ongeveer een minuut. 

 

Vul de pannenkoek met wat salade, klap de pannenkoek dubbel. Serveer met de rest van de salade en de nuoc cham.


Reactie schrijven

Commentaren: 0