Brownie Wafels


Brownie wafels met bosbessen compote en slagroom.
Brownie wafels met bosbessen compote en slagroom.

INGREDIËNTEN 

 

75 gram pure chocolade, in stukjes gehakt

100 gram roomboter

75 gram witte basterdsuiker

2 eieren

2 eetlepels melk

50 gram bloem

1 eetlepel cacaopoeder

1/2 theelepel bakpoeder

Snufje zout


BEREIDING

 

Verwarm het wafelijzer voor en vet de platen licht in met een beetje olie of bakspray.

 

Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en de cacaopoeder.

 

Smelt in een pannetje de roomboter en laat daarin de chocolade smelten. Laat het iets afkoelen.

 

Klop de eieren met de melk en de suiker schuimig, spatel het bloemmengsel er doorheen. Giet het boter/chocolademengsel erbij en meng het tot een homogeen beslag. Als het beslag te dik is kun je  nog een paar eetlepels melk toevoegen. 

 

Als het wafelijzer heet is schep je wat van het beslag op de platen. Sluit het wafelijzer en bak

de wafels 4 à 5 minuten.

 

Serveer de wafels warm of koud. Lekker met wat fruit en slagroom.


Reactie schrijven

Commentaren: 0