
INGREDIËNTEN
75 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
100 gram roomboter
75 gram witte basterdsuiker
2 eieren
2 eetlepels melk
50 gram bloem
1 eetlepel cacaopoeder
1/2 theelepel bakpoeder
Snufje zout
BEREIDING
Verwarm het wafelijzer voor en vet de platen licht in met een beetje olie of bakspray.
Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en de cacaopoeder.
Smelt in een pannetje de roomboter en laat daarin de chocolade smelten. Laat het iets afkoelen.
Klop de eieren met de melk en de suiker schuimig, spatel het bloemmengsel er doorheen. Giet het boter/chocolademengsel erbij en meng het tot een homogeen beslag. Als het beslag te dik is kun je nog een paar eetlepels melk toevoegen.
Als het wafelijzer heet is schep je wat van het beslag op de platen. Sluit het wafelijzer en bak
de wafels 4 à 5 minuten.
Serveer de wafels warm of koud. Lekker met wat fruit en slagroom.
Reactie schrijven