Börek met Pittig Gehakt en Peynir


Börek met Pittig Gehakt en Peynir.
Börek met Pittig Gehakt en Peynir.

INGREDIËNTEN 

 

Vulling:

250 gram lamsgehakt

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 rode puntpaprika

100 gram peynir

2 eetlepels paprikapuree

1 eetlepel pul biber

1 theelepel gedroogde oregano

3 eetlepels blad peterselie, fijngehakt

Peper en zout naar smaak

Olie

 

Börek

1/2 pak yufkadeeg

3 eieren

150 ml Turkse yoghurt

100 ml melk

50 ml zonnebloemolie

Nigellazaadjes 


BEREIDING

 

Snipper de ui, hak de teentjes knoflook fijn, de puntpaprika in kleine blokjes snijden en de

peterselie fijnhakken.

 

Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de ui glazig, voeg het gehakt toe en bak het rul.

Voeg de knoflook, blokjes paprika en de paprikapuree toe en bak het even mee. Breng het mengsel op smaak met pul biber en eventueel wat zout en peper.

 

Zet het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen. Verkruimel de peynir en doe het samen met de fijngehakte peterselie bij het gehaktmengsel.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een bakvorm van ongeveer 20x30cm in met een beetje olie.

 

Klop in een kom de eieren los en meng ze met de yoghurt, melk en zonnebloemolie.

 

Haal het yufkadeeg uit de verpakking. Leg een vel deeg in de ovenschaal en zorg dat het over de

rand hangt. Smeer het vel goed in met het eimengsel. Neem een tweede vel en leg dit kruislings op het andere vel in de ovenschaal, smeer weer in met het eimengsel. Verdeel 1/3 deel van het gehaktmengsel over de schaal, en giet er ongeveer 1/4 deel van het eimengsel overheen.

 

Dek af met een vel yufkadeeg. Dit insmeren met het eimengsel, daarover weer 1/3 deel van het

gehakt en 1/4 deel van het eimengsel verdelen. Herhaal dit nog een keer. 

 

Vouw het overhangende yufkadeeg over de vulling heen en druk het geheel een beetje aan. Dek dit vervolgens af met een laatste stuk yufkadeeg op maat gesneden van de ovenschaal. Smeer ook dit stuk deeg goed in met het eimengsel, giet het resterende eimengsel over de börek.

 

Bestrooi de börek met nigellazaadjes en bak de börek in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.


Reactie schrijven

Commentaren: 0