Hartige Wafels


Hartige wafels van kikkererwtenmeel met wortel, bosui, peterselie en kaas.
Hartige wafels van kikkererwtenmeel met wortel, bosui, peterselie en kaas.

INGREDIËNTEN 

 

100 gram kikkererwtenmeel

1/2 theelepel bakpoeder

100 ml melk of yoghurt

1 ei

1/4 theelepel zout

1/4 theelepel peper

1/2 theelepel gemalen komijn

1/2 theelepel gemalen koriander

1/4 theelepel knoflookpoeder

1 eetlepel fijngehakte peterselie

3 eetlepels geraspte kaas 

1 kleine winterwortel, geraspt

1 bosuitje, in ringetjes


BEREIDING

 

Verwarm het wafelijzer voor en vet de platen licht in met een beetje olie of bakspray.

 

Meng het kikkererwtenmeel met het bakpoeder, het zout en de specerijen.

 

Doe de melk of yoghurt en het ei erbij en meng het goed door elkaar. Het moet een stevig beslag zijn, als het beslag te dun is kun je nog wat meel toevoegen.

 

Spatel de geraspte wortel, bosui, kaas en peterselie door het beslag.

 

Als het wafelijzer heet is schep je wat van het beslag op de platen. Sluit het wafelijzer en bak

de wafels in 4 à 5 minuten goudbruin.

 

Serveer de wafels warm. Lekker met wat kruiden-knoflook yoghurt en salade.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Alec (zondag, 14 april 2024 13:33)

    Ja heel fijn weekend en tot morgen