Chocolade Kokos Cake


Chocoladecake met kokos en stukjes chocolade.
Chocoladecake met kokos en stukjes chocolade.

INGREDIËNTEN 

 

100 gram geraspte kokos (+ extra voor decoratie)

150 ml kokosmelk

2 eieren

Snufje zout

1 theelepel vanille extract

150 gram Griekse yoghurt

150 gram witte basterdsuiker

150 gram zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels cacaopoeder

100 gram pure (of witte) chocolade, in stukjes gehakt 

 


BEREIDING

 

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een bakvorm van ongeveer 15x25 cm in met een beetje boter of bakspray, bekleed de bakvorm met bakpapier. Je kunt ook een gewone cakevorm gebruiken.

 

Meng de geraspte kokos met de kokosmelk en laat dit een half uurtje wellen.

 

Meng de eieren met het zout, vanille extract, cacaopoeder, Griekse yoghurt en de basterd suiker goed door elkaar.

 

Voeg het zelfrijzend bakmeel  toe en spatel het door het mengsel, spatel tenslotte het

kokosmengsel en de fijngehakte chocolade er doorheen.

 

Stort het beslag in de bakvorm en strijk het mengsel glad. Strooi nog wat geraspte kokos over het beslag, ongeveer 2 eetlepels. Bak de cake in de voorverwarmde oven in zo'n 35 minuten gaar, als je een gewone cakevorm gebruikt is de baktijd ongeveer 45 minuten. Het is lekker als de cake niet te droog is maar nog wat smeuïg van binnen.

 

Laat de cake een paar minuten afkoelen

in de bakvorm, stort de cake dan op een taartrooster en laat verder afkoelen. 


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Lianne (dinsdag, 13 februari 2018 10:29)

    Ziet er goed uit! Ik ben dol op kokos en chocolade. Groetjes Lianne (van blog: De Zoetekauw)

  • #2

    JayBeeKookt (dinsdag, 13 februari 2018 14:14)

    Dank je! Ik heb gelijk even gekeken op je blog en kwam allerlei leuke en vooral lekkere recepten tegen, leuke blog!