Gehaktbrood met Feta en Tomaten-Paprikasaus


Gehaktbrood met feta en tomaten-paprikasaus.
Gehaktbrood met feta en tomaten-paprikasaus.

INGREDIËNTEN

 

Gehaktbrood:

500 gram half om half gehakt

100 gram feta

1 rode ui

1 teentjes knoflook

1/2 rode paprika

1 ei

5-8 eetlepels paneermeel

1 eetlepel paprikapuree

2 theelepels gedroogde oregano

1 theelepel gemalen komijn

1/2 theelepel gedroogde tijm

1 a 2 theelepels pul biber (naar smaak)

2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt

Zout en peper naar smaak

 

Tomaten-paprikasaus:

1 ui

1 teentje knoflook

1 1/2 rode paprika

1 blik tomatenblokjes

1 eetlepel paprikapuree

1 a 2 theelepels pul biber (naar smaak)

2 takjes tijm en oregano

1 laurierblaadje

Zout en peper naar smaak

 


BEREIDING

 

Gehaktbrood:

De ui en paprika in kleine blokjes snijden, de knoflook raspen. De ui, paprika en knoflook in een beetje olie bakken tot de ui zacht is, daarna de paprikapuree en overige specerijen toevoegen en nog even kort meebakken.

 

Het specerijenmengsel af laten koelen en daarna samen met het ei, de peterselie en het paneermeel door het gehakt mengen. Net zoveel paneermeel toevoegen tot er een stevig mengsel ontstaat.

 

Snijd de feta in twee repen. Verdeel het gehakt in twee delen, leg op de onderste helft de feta en bedek het vervolgens met het tweede deel van het gehakt.  Druk het stevig aan en vorm er een gehaktbrood van.

 

 

Tomaten-Paprikasaus:

Voor de saus de ui fijnhakken, de ui snipperen en de paprika in blokjes snijden.

 

Bak de ui, knoflook en paprika kort aan. Als de uien zacht zijn de paprikapuree toevoegen en nog even meebakken. Voeg de tomatenblokjes, pul biber en  de takjes kruiden en het laurierblaadje toe en laat het ongeveer een half uurtje op laag vuur sudderen. Daarna de takjes kruiden en het laurierblaadje verwijderen en de saus op smaak brengen met peper en zout.

 

Het gehaktbrood insmeren met een paar eetlepels van de saus en in een ingevette ovenschaal leggen. Bak het gehaktbrood in 30-35 minuten bruin en gaar in een oven van 200 graden Celsius.


Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker de ingrediënten voor de saus onderin de pan leggen. Zet daarin een rekje met daarop het gehaktbrood. Ongeveer 3,5 uur op low in de slow cooker verwarmen, tussendoor een paar keer bestrijken met de saus.


Reactie schrijven

Commentaren: 0