Italiaanse Pompoensoep met Pesto


Italiaanse pompoensoep met flespompoen, cherry tomaatjes en pesto.
Italiaanse pompoensoep met flespompoen, cherry tomaatjes en pesto.

INGREDIËNTEN

 

Pompoensoep:

1 flespompoen

2 uien

2 teentjes knoflook

1 bakje cherry tomaatjes

Takjes tijm, oregano, peterselie en basilicum

1 laurierblaadje

2 liter bouillon

Zwarte peper

 

Pesto:

Bosje basilicum

1 teentje knoflook

50 gram Parmezaanse kaas

50 gram pijnboompitten

Zwarte peper (eventueel wat zout)

Olijfolie

 


BEREIDING

 

Pompoensoep:

De uien snipperen en de knoflook persen en in een beetje olijfolie bakken. Ondertussen De pompoen wassen, pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden, de cherry tomaatjes halveren.  Zodra de ui zacht is de pompoen, cherry tomaatjes, bouillon en de takjes kruiden toevoegen. Aan de kook brengen en op laag vuur een half uur laten garen.  Daarna met de staafmixer pureren en op smaak brengen met een paar eetlepels pesto en zwarte peper. 

 

Pesto:

De pijnboompitten even kort roosteren in een droge koekenpan. Daarna alle ingrediënten in de blender doen en pureren, net zoveel olijfolie toevoegen tot de pesto de juiste dikte heeft.


Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker de soep 4 uur op low laten garen. Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.

 

Instant Pot:

Bij bereiding in de Instant Pot de ui en knoflook op de Sauté stand aanbakken. Dan de rest van de ingrediënten toevoegen. Zet de IP uit door op Cancel te drukken.

 

Vergrendel de pan en sluit het ventiel. Stel de IP in op Manual 10 minuten, daarna NPR. Open de IP nadat het ventiel naar beneden is gezakt. Werk de soep op dezelfde manier af.


Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ria van tantemarie (maandag, 21 augustus 2017 14:35)

    Wij hebben gisteren een pompoensoep gemaakt in de MOA dus ik moet nog even wachten maar ik ga jouw recept zeker ook een keer maken.