Citroengras Gember Kip


Citroengras gember kip met rijstnoedels en sugarsnaps.
Citroengras gember kip met rijstnoedels en sugarsnaps.

INGREDIËNTEN

6 kippendijen

2 eetlepels palmsuiker

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels vissaus

2 eetlepels zonnebloemolie

2 stengels citroengras

2 teentjes knoflook

5 cm gember

1 chilipeper

1 limoen


BEREIDING

Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snijd de houterige boven- en

onderkant eraf. Hak het zachte deel van het citroengras zo fijn mogelijk.

 

Rasp de gember en de knoflook en snijd de chilipeper fijn. Rasp de schil van de limoen en pers het

sap eruit.

 

Meng in een kom citroengras, gember, chilipeper, knoflook, sojasaus, vissaus, palmsuiker, olie

en 2 eetlepels limoensap. Voeg de kippendijen toe en meng ze goed met de marinade. Dek af met huishoudfolie helft en laat het minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

 

Laat de kip op kamertemperatuur komen en dep droog met een keukenpapiertje.

 

Verhit een beetje olie in een wok en bak de kip rondom bruin. Voeg de marinade toe en eventueel een scheutje water, laat de kip in ongeveer 10 minuten gaar stoven.

 

Haal de kip uit de pan en kook de saus in tot deze stroperig begint te worden, breng de saus op

smaak met wat extra limoensap of palmsuiker.

 

Snijd de kip in stukjes en serveer met de saus en bijvoorbeeld rijstnoedels, sugarsnaps, sla en zoetzure komkommer. Garneer met wat verse koriander en in ringetjes gesneden bosui.     


Slow cooker:

Bij bereiding in de slow cooker de kip na het marineren in de slow cooker leggen met het restant van de marinade. 4 tot 5 uur op low verwarmen. De saus inkoken of binden met maïzena als deze te dun is.  Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.

  

Instant Pot:

Bij bereiding in de Instant Pot de kip na net marineren op de Sauté stand aanbakken. Voeg dan de

marinade toe met een scheutje water. Druk op Keep Warm/Cancel om het bakproces te stoppen.

 

Vergrendel de pan en sluit het ventiel. Kies voor Manual en stel de IP in op 9 minuten. Als het

programma afgelopen is weer op Keep Warm/Cancel drukken en de druk er snel afhalen (QR) door het ventiel te draaien naar Venting.

 

Haal de kip uit de pan en dek af met aluminiumfolie om de kip warm te houden. Laat het kookvocht

in de pan zitten. Zet de IP op Sauté stand en kook de saus in tot je een dikke, stroperige saus hebt.

 

Verder op dezelfde manier voorbereiden en op smaak brengen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0