Honing Mosterd Kip


Honing mosterd kip
Honing mosterd kip

INGREDIËNTEN

 

1 kilo drumsticks

1 ui, fijngesnipperd

2 knoflook, geperst

4 eetlepels honing

4 eetlepels Dijon mosterd

2 takjes tijm

2 takjes oregano

2 takjes dille

Kopje kippenbouillon

Zwarte peper en zeezout naar smaak

Olijfolie 


BEREIDING

 

Fruit de ui in een beetje olie, als deze begint te verkleuren de knoflook toevoegen en nog een minuutje meebakken. Voeg de mosterd, honing en de blaadjes van de takjes tijm en oregano toe en meng alles goed door elkaar. 

 

Smeer de kip in met de helft van het honing-mosterdmengsel en laat het minimaal een uur in de koelkast marineren. 

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en leg de drumsticks in de schaal. Bestrooi met zout en peper en bak de kip in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

 

Doe het restant van de marinade samen met een beetje bouillon in een steelpannetje en laat het op laag vuur inkoken tot de gewenste dikte. Hak de dille fijn en voeg het te aan de saus, breng de saus op smaak met peper en out en eventueel nog wat extra mosterd of honing.

 

Smeer de kip halverwege de baktijd in met de saus, herhaal dat na 10 minuten nog een keer.

 

Serveer de kip met de saus en bijvoorbeeld rijst en roerbak groente of gebakken aardappels en sla. Een restje kip smaakt ook lekker in (sla) wraps.

 


Slow cooker:

Bij bereiding in de slow cooker de kip na het marineren in de slow cooker leggen met het restant van de marinade en een half kopje bouillon. 4 tot 5 uur op low verwarmen. Eventueel kun je de kip na afloop nog een paar minuten onder een hete grill leggen voor een krokant korstje. De saus inkoken of binden met maïzena als deze te dun is.

 

Instant Pot:

Bij bereiding in de Instant Pot de ui en knoflook op de Sauté stand aanbakken. Druk op Cancel om het bakproces te stoppen. Daarna de rest van de ingrediënten voor de marinade toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. De kip insmeren met een deel van de marinade en een uurtje laten intrekken.

 

Voeg de bouillon toe en leg de kip in de pot. Vergrendel de pan en sluit het ventiel, stel de IP in op High Pressure voor 12 minuten.

 

Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Haal de drumsticks uit de saus en leg een paar minuten onder een hete grill voor een krokant korstje.

 

Voeg de dille toe aan de saus en kook de saus op de Sauté stand in tot de gewenste dikte. Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel wat extra honing of mosterd.


Reactie schrijven

Commentaren: 0