Chili con Carne (IP)


Chili con carne uit de Instant Pot met guacamole, nacho's en salade.
Chili con carne uit de Instant Pot met guacamole, nacho's en salade.

INGREDIËNTEN

 

Chili con carne:

250 gram gemengde gedroogde bonen (bv kidney bonen, zwarte bonen, black eyed beans)

400 gram rundergehakt

100 gram baconreepjes

2 el tomatenpuree

2 rode uien, gesnipperd

4 tomaten, in blokjes

1 rode paprika, in blokjes

1 wortel, in blokjes

3 tenen knoflook, geperst

1 jalapeño peper

2tl gemalen chipotle peper

2 el Mexicaanse kruiden

1 el Cacaopoeder

400 ml gezeefde tomaten

Zout en peper naar smaak

Bosje koriander, fijngehakt

 

Mexicaanse kruidenmix:

2 tl uienpoeder

2 tl knoflookpoeder

2 tl gemalen zwarte peper

2 tl komijnpoeder

2 tl cayennepeper

2 tl gedroogde majoraan

2 tl gedroogde oregano

2 el paprikapoeder

1 el gerookt paprikapoeder 


BEREIDING

 

Doe de bonen met ruim water in de IP, vergrendel de pan en sluit het ventiel. Stel de IP in op Manual, 2 minuten HP. Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Giet de bonen in een vergiet en spoel ze goed af.
Bak de bacon en uien op de Sauté stand. Voeg zodra de ui goudbruin is het gehakt, de knoflook en tomatenpuree toe en bak het gehakt rul. Druk op Cancel om het bakproces te stoppen, voeg de overige ingrediënten toe (behalve de fijngehakte koriander). Daarna de pan vergrendelen en het ventiel sluiten. Stel de IP in op Bean/Chili voor 30 minuten.

 

Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Breng de Chili op smaak met peper, zout en eventueel wat extra chipotle peper, roer vlak voor het serveren de fijngehakte koriander door de chili.


Commentaar schrijven

Commentaren: 4
  • #1

    Inge (donderdag, 06 april 2017 13:16)

    Hallo,

    Tijdens het maken van dit recept kom ik er achter dat er in de bereiding geen gehakt meer voorkomt.
    Wanneer voeg je die toe?

  • #2

    JayBee (donderdag, 06 april 2017 13:27)

    Hoi Inge, foutje in het recept. Ik pas het gelijk even aan.

  • #3

    Jeanet (woensdag, 03 mei 2017 22:38)

    Graag zou ik willen weten hoeveel inhoud heeft Je IP 6 of 8 l.
    Stel dat je dubbele hoeveelheid van bovenstaande recept zou nemen, past dit dan nog in een 6l. IP?
    Ik twijfel tussen 6 of 8l.

  • #4

    JayBee (donderdag, 04 mei 2017 14:43)

    Hoi jeanet,
    Ik heb een 6 liter IP. Met twee keer het recept zit de pan wel heel erg vol, hij mag ook maar 3/4 vol zitten. Ik denk dat als je vaak grote hoeveelheden kookt je beter de 8 liter IP aan kunt schaffen.