Witlof met ham, kaas en ei


Witlof uit de oven met ham, kaas en ei. Met aardappelpuree en Vlaams stoofvlees.
Witlof uit de oven met ham, kaas en ei. Met aardappelpuree en Vlaams stoofvlees.

INGREDIËNTEN: 

 

4 stronkjes witlof

2 eieren

Scheutje room of melk

2 plakken beenham

75 gram pittige geraspte kaas

Peper, zout, nootmuskaat naar smaak


BEREIDING

Verwarm een oven voor op 200C.

 

Snijd de witlof in partjes en maak de blaadjes los. Leg de helft van de witlof in een ingevette ovenschaal.

 

Snijd de beenham in reepjes en verdeel de helft van de reepjes over de witlof in de ovenschaal, strooi ook de helft van de kaas erover.

 

Doe de rest van de witlof in de schaal en verdeel de rest van de ham er overheen. 

 

Kluts de eieren los met een scheutje room of melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet dit mengsel over de witlof heen en strooi het restant van de geraspte kaas er overheen. 

 

Zet de schaal in de oven en bak de witlof gedurende 30-35 minuten bij 200C tot de witlof gaar is en het ei gestold.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0