Naan


Naan
Naan

INGREDIËNTEN: (voor 6-8 naans)

 

250 gram tarwebloem

125 ml lauwwarme melk

3,5 gram gedroogde gist 

1 theelepel suiker

1 theelepel zout

2 eetlepels yoghurt

1 eetlepel olie of ghee

 


BEREIDING

Doe de gist met de suiker en de lauwwarme melk in een kommetje en meng het door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten staan tot het begint te schuimen.

 

Zeef de bloem in een grote kom en meng het zout er doorheen, maak een kuiltje in het midden en giet daar de yoghurt, olie en het gistmengsel in. Meng dit met je vingertoppen door elkaar.

 

Kneed alles in een paar minuten tot een soepel deeg. Als het deeg te droog is voeg dan nog wat melk toe. Is het te plakkerig voeg dan nog wat bloem toe.

 

Doe het deeg in een licht ingevette kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek ongeveer een uur rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is. 

 

Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 6-8 stukken. Bestrooi de bolletjes met een beetje bloem en rol ze uit.

 

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, leg als de pan warm is de naan in de pan. Bak tot je bellen in het deeg ziet ontstaan, dan de naan omkeren en bakken tot het deeg gaar is. 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0