![Gehaktballetjes in pittige ketjapsaus met een stamppot van zoete aardappel en paksoi.](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=440x10000:format=jpg/path/s3b003c0d40d4ee06/image/ie702af462b2f2d97/version/1488907110/image.jpg)
INGREDIËNTEN
Gehaktballetjes:
500 gram gehakt
1 eidooier
1 el maïzena
1 rode ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geraspt
3 cm gember, geraspt
2 el geraspte wortel
2 el platte peterselie, fijngehakt
1/2 rode peper, fijngehakt (of sambal naar smaak)
3 el ketjap manis
2 el sojasaus
Saus:
1/2 kopje ketjap manis
1/2 kopje water
3 el gembersiroop
2 el sojasaus
2 teentjes knoflook, geraspt
3 cm gember, geraspt
2 sjalotjes, geraspt
1 rode peper, fijn gehakt
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gemberpoeder
BEREIDING
Laat de gehaktballetjes op een zacht vuurtje in ongeveer 30 minuten gaar stoven, of 3 uur op low in de slow cooker.
Reactie schrijven