Gehaktballetjes in Pittige Ketjapsaus


Gehaktballetjes in pittige ketjapsaus met een stamppot van zoete aardappel en paksoi.
Gehaktballetjes in pittige ketjapsaus met een stamppot van zoete aardappel en paksoi.

INGREDIËNTEN

 

Gehaktballetjes:

500 gram gehakt

1 eidooier

1 el maïzena

1 rode ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, geraspt

3 cm gember, geraspt

2 el geraspte wortel

2 el platte peterselie, fijngehakt

1/2 rode peper, fijngehakt (of sambal naar smaak)

3 el ketjap manis

2 el sojasaus 

 

Saus:

1/2 kopje ketjap manis

1/2 kopje water

3 el gembersiroop

2 el sojasaus

2 teentjes knoflook, geraspt

3 cm gember, geraspt

2 sjalotjes, geraspt

1 rode peper, fijn gehakt

2 theelepels korianderpoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel gemberpoeder


BEREIDING

 

Alle ingrediënten voor de gehaktballetjes mengen in een kom, als het mengsel te nat is nog wat extra maïzena toevoegen of wat paneermeel. Draai van het mengsel balletjes ter grootte van een golfbal.
Verhit wat olie in een pan en bak hierin de balletjes rondom bruin. Voeg daarna alle ingrediënten voor de saus toe en meng alles even goed door elkaar.

Laat de gehaktballetjes op een zacht vuurtje in ongeveer 30 minuten gaar stoven, of 3 uur op low in de slow cooker.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0