Kip Kerrie


Kip kerrie met sperziebonen, paprika, appel en ananas.
Kip kerrie met sperziebonen, paprika, appel en ananas.

INGREDIËNTEN 

 

750 gram kippendijen

1 grote ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

3 cm gember, geraspt

3 tomaten, in blokjes

2 paprika's, in repen

400 gram sperziebonen, in stukken

1 appel, in blokjes

1 blikje ananasstukjes

2 eetlepels kerriepoeder

1/2 tl kurkuma

1 tl sambal

1/4 tl trassi pasta 

250 ml kokosmelk

2 el fijngehakte koriander/platte peterselie

Peper en zout naar smaak

Olie


BEREIDING

Bestrooi de kippendijen rondom met peper en zout. Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de kippendijen rondom bruin, haal ze uit de pan en bak in het achtergebleven bakvocht de ui goudbruin. Voeg dan de knoflook, gember, sambal, trassi, kerriepoeder en kurkuma toe en bak een minuutje mee. Blus af met de kokosmelk, roer alles goed door elkaar en leg de kip, tomaat, sperzieboontjes en de paprika in de saus.

 

Laat het geheel op laag vuur in ongeveer 25 minuten gaar stoven. Voeg 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de blokjes appel toe. Breng het gerecht eventueel op smaak met wat zout, peper en sambal. Indien nodig kan de saus gebonden worden met maïzena/arrowroot.

 

Voeg vlak voor het serveren de ananasstukje toe en bestrooi met wat fijngehakte platte peterselie of koriander.

 

Slow Cooker:

Gebruik in de slow cooker slechts 150 ml kokosmelk. Laat het gerecht in 4 uur op low gaar stoven, de blokjes appel het laatste half uur mee laten warmen. Verder op dezelfde manier op smaak brengen en afwerken.


Reactie schrijven

Commentaren: 0