Indiase Kip Curry


Indiase kip curry met rijst en pompoen curry.
Indiase kip curry met rijst en pompoen curry.

INGREDIËNTEN 

 

1 kilo kip (dijen of drumsticks)

2 uien, fijngesnipperd

4 teentjes knoflook, geperst

4 cm gember, geraspt

1 chilipeper, fijngehakt

1 el tomatenpuree

200 ml gezeefde tomaten

1 kaneelstokje

1 tl fenegriekzaad

1 tl gemalen komijn

1 tl gemalen koriander

1/2 tl kurkuma

Gemalen amandelen, ongeveer 4 eetlepels

Peper, zout en garam masala

Olie of ghee

 

Garnering:

50 ml dikke yoghurt

Geschaafde amandelen


BEREIDING

Verhit wat olie of ghee in de pan en bak daarin de ui tot de ui zacht begint te worden, voeg het kaneelstokje en het fenegriekzaad toe en bak nog 2 minuten. Daarna de tomatenpuree toevoegen en weer 2 minuutjes bakken.

 

Pureer de gember, knoflook en chilipeper in een vijzel of keukenmachine tot een grove pasta.

 

Voeg de pasta toe aan het uienmengsel en bak het een paar minuutjes mee. Daarna de gezeefde tomaten, komijn, koriander, kurkuma, yoghurt en een snuf zout toevoegen. Alles goed mengen en de kip in de saus leggen. Laat de kip op laag vuur in ongeveer 30 minuten gaar stoven.

 

Breng de curry op smaak met peper, zout en ongeveer een theelepel garam masala. Roer daarna de gemalen amandelen door de curry.

 

Serveer de curry met een paar eetlepels yoghurt en geschaafde amandelen.


Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker ongeveer de helft van de gezeefde tomaten toevoegen en 4 uur op low verwarmen. Verder op dezelfde manier op smaak brengen en serveren.

 

Instant Pot:

Bij bereiding in de Instant Pot de ui in aanbakken op de Sauté stand, als de ui zacht begint te worden het kaneelstokje, fenegriekzaad en de tomatenpuree toevoegen en een minuutje bakken. Het gembermengsel toevoegen en even meebakken. Druk op Cancel om het bak proces te stoppen. Voeg de overige ingrediënten toe en leg de kip in de pan.  De pan vergrendelen en het ventiel sluiten. Stel de IP in op Poultry voor 12 minuten.

 

Laat na afloop van het kookprogramma de druk 5 minuten langzaam terug lopen (NPR), daarna de rest van de druk er afhalen (QR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Daarna op dezelfde manier afwerken en op smaak brengen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0