Laksa met Kip


Laksa met kip
Laksa met kip

INGREDIËNTEN: 

 

Laksa Currypasta:

3 cm verse gember

3 cm geelwortel (of 1 tl gemalen)

3 sjalotjes, of 1 rode ui

5 kemirienoten

3 rode lomboks

3 teentjes knoflook

1 tl gemalen korianderzaad

1 tl gemalen komijnzaad

1 tl trassi pasta

Olie

 

Bouillon:

2 kippenpoten

1 tl tamarinde pasta

1 stengel sereh, gekneusd

1 schijfje gember

1 schijfje geelwortel

400 ml kokosmelk

400 ml kippenbouillon

Peper, zout, limoensap, palmsuiker naar smaak

 

Garnering:

300 gram rijstnoedels 

100 gram taugé

2 el koriander, fijngehakt

1 rode peper, in ringetjes

2 hardgekookte eieren, gehalveerd


BEREIDING

Doe alle ingrediënten voor de laksa currypasta in een blender of vijzel en maal er een fijne pasta van.

 

Bak de currypasta in een beetje olie op laag vuur een paar minuten tot de geuren vrij beginnen te komen. Voeg dan de bouillon, kokosmelk, sereh, tamarindepasta, gember en geelwortel toe. Meng alles goed door elkaar en leg dan de kippenpoten in de bouillon. Laat de bouillon ongeveer 60 minuten op laag vuur trekken, tot de kip gaar is.

 

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze daarna goed af met koud water. Bereid ook de andere garneringen.

 

Haal de kippenpoten, gember, geelwortel en sereh uit de bouillon. Laat de kippenpoten afkoelen en pluk daarna het vlees van de botten. Breng de bouillon eventueel op smaak met peper, zout, limoensap en wat palmsuiker.

 

Verdeel de noedels over de soepkommen en schenk de bouillon erbij. Garneer met wat kip, taugé, hardgekookt ei, fijngehakte koriander en wat ringetjes rode peper.


Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker de bouillon ongeveer 6 uur op low laten trekken. Daarna op dezelfde manier op smaak brengen en garneren.

 

Instant Pot:

Zet de Instant Pot op de Sauté stand en bak de laksa currypasta een paar minuten tot de geuren vrij beginnen te komen. Druk op cancel om het bak proces te stoppen. 

 

Voeg dan de bouillon, kokosmelk, sereh, tamarindepasta, gember en geelwortel toe. Meng alles goed door elkaar en leg dan de kippenpoten in de bouillon. Deksel op de pan doen en het ventiel sluiten, kies voor het soep programma en stel de tijd in, 40 minuten High Pressure.

 

Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Verder de soep op dezelfde manier afwerken, op smaak brengen en garneren.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 4
  • #1

    Ria (donderdag, 09 februari 2017 20:40)

    JB, het ziet er heerlijk uit!

  • #2

    Jay Bee (vrijdag, 10 februari 2017 06:59)

    Dankjewel!

  • #3

    Robin (zondag, 10 september 2017 10:12)

    JB, ik heb dit recept afgelopen vrijdag als voorafje gemaakt, we hebben genoten! Volgende keer wordt dit het hoofdgerecht. Bedankt

  • #4

    JayBee (zondag, 10 september 2017 10:23)

    Wat leuk om te horen Robin, het is inderdaad ook prima als hoofdgerecht te serveren. Een lekkere maaltijdsoep.