Marokkaans Draadjesvlees


Marokkaans draadjesvlees met couscous.
Marokkaans draadjesvlees met couscous.

INGREDIËNTEN: 

 

750 gram rundvlees, in blokken

2 rode uien, gesnipperd

3 teentje knoflook, geperst

2 schijfjes gember

12 gedroogde pruimen, gehalveerd

2 wortels, in reepjes

1 groene paprika, in repen

1 kaneelstokje

2 tl gemalen komijn

1 tl gemalen koriander

1 tl gemalen gember

1 tl gedroogde chilipeper (bv pul biber)

1/2 tl gemalen steranijs

1/2 tl gemalen kruidnagel

300 ml gezeefde tomaten

Peper, zout en honing naar smaak

Olijfolie

 

Garnering:

1 el geroosterde sesamzaadjes

1 el geschaafde amandelen

2 el fijngehakte bladpeterselie


BEREIDING

Het rundvlees kruiden met peper en zout.

Bak de ui in en beetje olijfolie tot de ui zacht begint te worden, voeg dan de knoflook en het rundvlees toe en bak het rondom bruin. Voeg de specerijen toe, meng goed en bak alles nog een paar minuutjes.

 

Voeg de wortel, paprika, pruimen, gember en de gezeefde tomaten toe. Eventueel nog een beetje water als het vlees niet helemaal onder de vloeistof staat. Laat het geheel in ongeveer 2 uur op laag vuur gaar stoven.

 

Verwijder de schijfjes gember en het kaneelstokje. Breng de stoofpot op smaak met peper, zout en een paar eetlepels honing. De saus eventueel inkoken of binden.


Garneer de stoofpot met sesamzaadjes, de geschaafde amandelen en fijngehakte peterselie. Lekker met couscous of brood.


Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker slechts 200 ml gezeefde tomaten gebruiken en geen extra water. Ongeveer 8 uur op low verwarmen tot het rundvlees gaar is. Werk de stoofpot verder op dezelfde manier af.

 

Instant Pot:

Bij bereiding in de Instant Pot het vlees en de ui in porties aanbakken op de Sauté stand. Voeg de overige ingrediënten toe, daarna de pan vergrendelen en het ventiel sluiten. Stel de IP in op High Pressure voor 35 minuten.

 

Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Zet de IP op de Sauté stand. Schep het vlees en de groenten uit de pot en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte, eventueel kun je de saus binden. Daarna op dezelfde manier afwerken en op smaak brengen.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0