Crème Brûlée (Instant Pot)


Crème brûlée uit de Instant Pot
Crème brûlée uit de Instant Pot

INGREDIËNTEN: (voor 4 porties)

 

4 eidooiers

1 tl vanille extract

25 gram suiker

250 ml slagroom

Snufje zout

 

Voor de toplaag:

+/- 3 eetlepels fijne kristalsuiker of rietsuiker

 


BEREIDING

Doe de dooiers, suiker en een snufje zout in een kom, mix tot je een schuimig mengsel hebt en de suiker is opgelost. Voeg de slagroom en het vanille extract toe en meng alles goed door elkaar.

 

Zeeg het mengsel door een fijne zeef en giet het mengsel in crème brûlée/soufflé schaaltjes. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie. 

 

Doe 1 1/2 cup water onderin de IP en zet de stoominzet of een stoommandje in de pot. Zet de schaaltjes op de stoominzet, stapel de schaaltjes op elkaar in twee lagen.

 

Vergrendel de pan en sluit het ventiel. Stel de IP in op Manual, High Pressure, 6 minuten. Zet na afloop van het programma de IP uit en doe 10 minuten NPR, daarna de rest van de druk er afhalen met QR.

 

Open de IP nadat het ventiel naar beneden is gezakt. Haal de schaaltjes uit de IP en laat ze bij kamertemperatuur afkoelen. Zet ze daarna minstens twee uur in de koelkast om verder op te stijven.

 

Bestrooi de crème brûlée vlak voor het serveren met een dun laagje suiker en karamelliseer de laag met een gasbrander. Laat dit afkoelen en strooi eventueel voor de tweede keer een laagje de suiker over de crème brûlée en karamelliseer opnieuw voor een extra krokante laag.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tonia (zondag, 26 november 2023 19:09)

    Lekker dessert, kleine porties maar voldoende voor een heerlijke afsluiting.