Marokkaanse Sticky Chicken (Instant Pot)


Marokkaanse sticky chicken met couscous en wortel-sinaasappel salade.
Marokkaanse sticky chicken met couscous en wortel-sinaasappel salade.

INGREDIËNTEN

 

6 drumsticks of kippendijen

1 tl paprikapoeder

1 tl knoflookpoeder

1 tl gemalen komijn

1 tl gemalen zeezout

1/2 tl gemalen koriander

1/2 tl gemberpoeder

1/2 tl gemalen kaneel

1/2 tl gemalen zwarte peper

1/4 tl saffraan draadjes (fijn gemalen)

1 tl zout

1 cup kippenbouillon

1 teentje knoflook, geperst

1 ui, fijngesnipperd

3 eetlepels honing

2 eetlepels sojasaus

Sap en rasp van 2 sinaasappel

Olie

Zout, peper en bruine suiker naar smaak

Sesamzaadjes, geroosterd


BEREIDING

Maak een dry rub door alle specerijen te mengen. Wrijf de kip in met ongeveer 3/4 van het specerijen mengsel en laat het minimaal een uur intrekken.

 

Zet de Instant Pot op de Sauté stand, wacht tot er "HOT" op display staat. Doe dan wat olie in de pan, en bak de kip rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak die even mee tot de ui zacht begint te worden. Voeg dan de rest van het specerijen mengsel toe en bak nog een minuutje en blus af met de bouillon. Druk op Keep Warm/Cancel.

 

Vergrendel de pan en sluit het ventiel. Kies voor Manual en stel de IP in op 9 minuten. Als het programma afgelopen is weer op Keep Warm/Cancel drukken en de druk er snel afhalen (QR) door het ventiel te draaien naar Venting.

 

Haal de kip uit de pan en dek af met aluminiumfolie om de kip warm te houden. Laat het kookvocht in de pan zitten. Zet de IP op Sauté, voeg de honing, sojasaus en sinaasappelsap en rasp toe aan het kookvocht. Laat dit een paar minuten inkoken tot je een dikke, stroperige saus hebt, af en toe roeren zodat het niet aanbakt.

 

Breng de saus eventueel op smaak met wat zout, peper en bruine suiker. Giet de saus over de kip en garneer met wat geroosterde sesamzaadjes.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0