Aziatisch Stoofvlees


Aziatisch stoofvlees met Pekingeend pannenkoekjes.
Aziatisch stoofvlees met Pekingeend pannenkoekjes.

INGREDIËNTEN

 

500 gram rundvlees, in blokjes

3 sjalotten of 1 ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

1 rode peper, fijngehakt

1 wortel, in blokjes

1 paprika, in blokjes

6 shiitake, in plakjes

3 eetlepels rijstazijn

1 eetlepel palmsuiker

1 eetlepel vissaus

3 eetlepels sojasaus

2 kruidnagels

2 steranijs

1 kaneelstokje

250ml bouillon

Peper en zout naar smaak

Palmsuiker naar smaak

Olie

 

Garnering:

Bosje koriander, fijngehakt

Bosuitjes, in ringetjes


BEREIDING

Maak een boemboe van 1 sjalot, 1 teentje knoflook, rode peper, vissaus, palmsuiker, rijstazijn en peper en zout. Wrijf het vlees in met de boemboe en marineer  minimaal een uur.

 

Bak het vlees in een beetje olie rondom bruin, voeg de resterende sjalot en knoflook toe en bak tot de ui zacht begint te worden. Voeg het kaneelstokje, kruidnagels, steranijs, sojasaus en de bouillon toe en meng alles goed doorelkaar. Voeg de wortel, paprika en shiitake toe en stoof het gerecht op laag vuur in ongeveer twee uur gaar.

 

Verwijder de steranijs, kruidnagels en het kaneelstokje en breng het gerecht op smaak met wat peper, zout en palmsuiker. Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met fijngehakte verse koriander en wat ringetjes bosui.

 

Slow cooker:

Bij bereiding in de slow cooker slechts de helft van de bouillon gebruiken. Ongeveer 8 uur op low verwarmen tot het rundvlees gaar is. Werk de stoofpot verder op dezelfde manier af.

 

Instant Pot:

Bij bereiding in de Instant Pot eerst alles in porties aanbakken op de Sauté stand. Voeg de overige ingrediënten toe, daarna de pan vergrendelen en het ventiel sluiten. Stel de IP in op Meat/Stew voor 35 minuten.

Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt, werk verder op dezelfde manier af.


Reactie schrijven

Commentaren: 0