Wiener Chocolade Nougat met Noten


Wiener chocolade nougat met noten.
Wiener chocolade nougat met noten.

INGREDIËNTEN

 

150 gram hazelnoten

150 gram poedersuiker

225 gram melkchocolade

20 gram cacaoboter

Snufje zout

75 gram geschaafde amandelen

75 gram pecannoten (grof gehakt)


BEREIDING

Maal de hazelnoten in een keukenmachine tot het een olieachtige substantie is geworden. 

 

Smelt twee derde van de chocolade au bain marie of in de magnetron (interval van 30 seconden). Als de chocolade gesmolten is de rest van de chocolade toevoegen en goed roeren tot alles gesmolten is. Smelt de cacaoboter en meng dit door de gesmolten chocolade samen met een snufje  zout.

 

Laat de keukenmachine draaien en giet het chocolademengsel erbij, daarna de poedersuiker. Als alles goed gemengd is de machine uitzetten en 50 gram geschaafde amandelen door het mengsel spatelen.

 

Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de overige geschaafde amandelen en de gehakte pecannoten.

 

Laat de plak op kamertemperatuur uitharden en breek daarna de nougat in stukken.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0